Šesti protest “Jedan od pet miliona” održan u Beogradu – VIDEO

Ilustracija

Beograd – foto: pixabay.com

U Beogradu je održana šesta protestna šetnja pod sloganom „Jedan od pet miliona“, a njeni učesnici su ponovili ranije zahteve.

Kolona je krenula sa platoa ispred Filozofskog fakulteta i kretala se Svetogorskom i Takovskom ulicom pored RTS-a, zatim kroz ulice Kneza Miloša, Kralja Milana i Terazije.

Na početku protesta, građanima koji su ispunili Studentski trg i Vasinu ulicu obratili su se glumac Branislav Trifunović i predstavnica Srba sa Kosova Rada Trajković.

Trifunović je rekao da je iz Kraljeva peške u Beograd krenula grupa od osam „hrabrih“ ljudi koji će stići u Beograd 16. januara na godišnjicu ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. U taj pohod su, kako je naveo, krenuli kao simbol otpora i borbe za zemlju bez političkih ubistava.

„U sredu 16. januara ćemo se okupiti da bismo se setili čoveka koji je 20 dana pred smrt rekao: ’Ima nas više‘“, kazao je Trifunović i ponovio zahtev da se otkriju Ivanovićeve ubice.

On je napomenuo da se protesti održavaju i u Kragujevcu i Novom Sadu, a od 18. januara ih očekuje i u Kruševcu i Užicu.

„Sve nas je više i doći ćemo do brojke zbog koje će ostati bez fotelje“, poručio je Trifunović, ocenivši da će oni koji dođu na „kontramiting“ biti tu zbog straha i zbog novca.

Rada Trajković je u svom obraćanju rekla da je Slobodan Miloševićpokorio“ Srbe na Gazimestanu da bi se ustoličio, a da to isto radi i Aleksandar Vučić „uz pomoć mafije koja je na kraju ubila i Olivera Ivanovića“.

„Ustoličio je u Beogradu poligraf pravde za Milana Radoičića, koji je umešan u organizaciju Ivanovićevog ubistva“, rekla je Trajkovićeva i zatražila da se Radoičić izruči Prištini.

Ona je zahvalila vladiki Grigoriju na podršci i dodala da je vladika Teodosije doživeo da Srpska lista zabrani dolazak u crkve na božićne praznike.

Organizatori protesta i danas su ponovili zahteve da se rasvetli ubistvo Olivera Ivanovića, da se otkriju nalogodavci napada na novinare i opozicionare, da se direktor RTS-a Dragan Bujošević povuče sa funkcije i da opozicija dobije pet minuta prostora u Dnevniku RTS-a.

Prvi protest je pre pet nedelja organizovan zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića.

Učesnici protesta duvali su u pištaljke i lupali u bubnjeve, noseći različite transparente, preneo je Tanjug.

(Skandalozno.rs, Izvor: rs.sputniknews.com)

Budite prvi sa komentarom na članku "Šesti protest “Jedan od pet miliona” održan u Beogradu – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.