Severna Koreja greškom ispalila RAKETU prema RUSIJI: U Pjongjangu nastala PANIKA! – VIDEO

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Ruski predsednik Vladimir Putin stavio je svoju zemlju u visok stepen pripravnosti  nakon navodno propalog pokušaja lansiranja balističke rakete od strane Severne Koreje.

Južnokorejski generalštab je saopštio da je raketa bila srednjeg dometa  – poznatija kao KN-17 – i da je ispaljena  severoistočno na 49. stepenu iz oblasti u blizini Pukčang.

[adsenseyu5]

Uspaničeni zvaničnici Severne Koreje su brzo shvatili svoju potencijalno katastrofalnu grešku, i namerno uništili raketu, prenosi SE Dejli.

“Da let balističke rakete koja je letela u severoistočnom regionu nije prekinut, njen cilj bi bila ruska teritorija.

To je razlog zbog koga je Severna Koreja namerno uništila projektil”, kaže se u saopštenju medija.

[adsenseyu1]

SE Dejli citira izvor koji je rekao lansiranje cilj bio “različito od prethodnog”, dodajući: “U prošlosti, pucali smo okrenuti 89-90 stepeni prema istoku, a projektil bi pao u more”. “Ali ugao ovog ispaljivanja  je bio 49 stepeni.”

Ovi tvrdnju podržava i reakcija Rusije posle lansiranja – jer je uvedeno stanje visoke pripravnosti.

Predsednik ruskog komiteta odbrane i bezbednosti, Viktor Ozerov je istakao da je ta odluka bila zbog rastućih tenzija u Korejskom poluostrvu, dodajući: “Protivvazdušne odbrane Ruske Federacije na Dalekom istoku su stavljene u stanje pripravnosti.

(Skandalozno.rs, Izvor: express.co.uk)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Severna Koreja greškom ispalila RAKETU prema RUSIJI: U Pjongjangu nastala PANIKA! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.