Siniša Mali: Svoj posao obavljam časno, razgovaraću sa Vučićem

čast

Foto: B92.net

Beograd — Beograd je na pravom putu da postane moderna, savremena metropola, koja može da se meri sa ostalim svetskim metropolama, kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali

On dodaje da će, kada ode, glavni grad ostaviti u stabilnom stanju.

Mali je za portal Telegraf.rs rekao i da je sveopšta kampanja koja se vodi protiv njega postala opterećujuća za obavljanje poslova gradonačelnika te da će o planovima po odlasku sa funkcije gradonačelnika razgovarati sa premijerom i izabranim predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali da bi voleo da nastavi da doprinosi razvoju i rastu Beograda i Srbije.

On je istakao i da će rebalans u junu biti kruna socijalne politike.

Kako je najavio, biće uvedena davanja za samohrane majke, svako novorođenče dobiće 10 hiljada dinara od Grada, više novca biće za osobe sa invaliditetom i decu sa smetnjama u razvoju, a ne kao što je (bivši gradonačelnik Dragan) Đilas ostavio 380 miliona dinara duga prema trudnicama i porodiljama.

[adsenseyu5]

”Za ove tri godine mnogo smo toga uradili da grad postane jedno veliko gradilište, da se neke stvari promene, da se oseti jedna pozitivna energija budućnosti,” rekao je Mali.

Međutim, kako kaže, jedan deo javnosti vodi besmislenu kampanju na koju nema nameru da odgovara.

”Svoj posao obavljam časno i vredno, potpuno sam posvetio sebe gradu”, rekao je Mali, koji smatra da su rezultati više nego vidljivi.

Kaže i da ni u jednom trenutku niko nije rekao da je namestio neki tender, ukrao neki novac ili slično.

Mali kaže i da ne misli da je kampanja uperena samo protiv njega, već da je uperena generalno protiv rezultata u Beogradu.

”Nemaju argumente da napadaju po pitanju rezultata rada ove gradske vlasti, jer nisam čuo da imaju nešto protiv kupovine novih autobusa, kilometara kanalizacione i vodovodne mreže, asfalta, otvaranja novih ambulanti, vrtića i fabrika”, rekao je Mali i podsetio da je sada transparentan i otvoren proces izdavanja gradevinskih dozvola, koji je doveo do toga da Beograd ima više od 500 gradilišta.

[adsenseyu1]

On je istakao i da su u vreme prethodne gradske vlasti, 2013. godine, 680 miliona dinara gradska preduzeća uplatila u budžet, a prošle 5,1 milijardu.

”Ali sam ukinuo sve one pravne usluge, konslating, istraživanje tržišta i advertajzing, reklamiranje – sve ono što je Djilas imao u prethodnom periodu. I evo novac ide u budžet grada Beograda”, rekao je Mali.

Kako kaže, odatle se finansiraju socijalna davanja, porodilje, trudnice, izgradnja vrtića, ambulatni, kilometra asfalta.

”Mi smo brod sa ivice ambisa, bankrota, preusmerili u smeru u kome danas ide, a to je da postane moderna metropola, koja se gradi i razvija sa stabilnim finansijama”, rekao je Mali.

On je podsetio i da je izdata građevinska dozvola za nekadašnji Savezni MUP na kraju ulice Kneza Miloša, za koji niko ništa nije mogao da uradi 10 godina, da se gradi “Hilton”, “Ikea”, koja je dozvolu cekala 10 godina, “Beograd na vodi”.

Na pitanje kakvi su mu planovi po odlasku sa funkcije gradonačelnika i da li će ostati u politici, Mali je rekao da će razgovarati sa premijerom i izabranim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

[adsenseyu1]

”Voleo bih da nastavim da doprinosim razvoju i rastu Beograda i Srbije, tako da sam na raspolaganju”, rekao je Mali dodajući da grad ostavlja u stabilnom stanju, koje je osnova za dalji razvoj.

Navodeći da se ne može graditi kuća, ako nemate stabilnu osnovu, on je naveo da ostavlja grad sa mnogo potencijala da se razvija dalje i bolje i brže, jer, kako kaže, racuna da ce onaj koji ce voditi grad u buducnosti, voditi još bolje od njega.

”Beograd je došao do trenutka kada može da se meri sa pojedinim metropolama”, rekao je Mali dodajući da je dobijanje zelenog svetla za gradnju metroa, koji može da pocne da se gradi krajem 2019, pocetkom 2020. godine, kruna jednog velikog ciklusa koji se nastavlja sledece godine.

Aktuelni gradonačelnik kaže i da svojim najvećim uspehom u poslu obavljanja funkcije gradonačelnika smatra projekat ”Beograd na vodi”.

‘Ako treba da identifikujem jedan projekat, to je sigurno “Beograd na vodi”, jer se kroz njega prepliće nekoliko stvari. Preplice se istorija Beograda, u smislu da više od 100 godina Beogradani cekaju da se otvore obale reke Save, preplice se 70 godina pokušaja da se napravi neki Beograd na vodi, ako ništa drugo da se ukloni ono groblje brodova, udžerice, barake, betonske baze i prepliće se činjenica da smo kroz taj projekat na nivou cele Republike pokazali da možemo da se nosimo da velikim investitorima i investicijama”, zaključio je Mali.

Kaže i da njegov naslednik treba da ima vere u sebe jer će postojati veliki broj odluka, koje će morati da se donese, a da Vučić dobro zna koji profil ljudi je neophodan Beogradu te da ne sumnja da će njegova odluka biti prava.

(Skandalozno.rs, Izvor: B92.net)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Siniša Mali: Svoj posao obavljam časno, razgovaraću sa Vučićem"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.