SKANDAL: Brisel osuđuje incident u Mitrovici i poziva SRBIJU da poštuje dogovor!?

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Povodom hapšenja direktora Kacelarije za KiM na Kosovu portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič kaže da EU oštro osuđuje današnja događanja na Kosovu.

„Pozivamo vlasti obe strane i Kosova i Srbije da pokažu neophodnu uzdržanost i ozbiljnost kako trenutna situacija na Kosovu ne bi dalje eskalirala“, poručila je Kocijančičeva.

Maja Kocijančič kaže da se sva pitanja od zajedničkog interesa moraju rešavati kroz okvir dijaloga kome posreduje EU i koji za „konačni cilj ima normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije“.

„EU oštro osuđuje današnje događaje na Kosovu, koji se kreću suprotno od normalizacije odnosa. Mi očekujemo od Srbije, koja se nalazi u procesu pregovora o pristupanju EU, i Kosova, koje primenjuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, da u potpunosti, na rečima i delu, poštuju dogovoreno u dijalogu“, naglasila je Kocijančičeva u pisanom saopštenju.

Ona je navela da su predsednici Aleksandar Vučić i Hašim Tači potvrdili u petak svoju posvećenost cilju normalizacije odnosa između Srbije i Kosova.

Javio se Nikola Selaković: Ostajem u Mitrovici i čekam Marka Đurića!

Pojavio se snimak hapšenja Đurića: Odvukli ga kao najgoreg kriminalca! – VIDEO

Skandal na Kosovu: Specijalna policija ROSU upala u Mitrovicu, Marko Đurić uhapšen!

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "SKANDAL: Brisel osuđuje incident u Mitrovici i poziva SRBIJU da poštuje dogovor!?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.