SKANDAL: Helikopter KFOR-a nadletao Kuršumliju i Rašku! – FOTO

Ilustracija

Vojska Srbije – foto: vs.rs

Za vreme postrojavanja Vojske Srbije u kasarni u Kuršumliji i Raškoj jutros je nadletao helikopter KFOR, dokazuje fotografija koju je Kurir ekskluzivno objavio.

foto: Kurir

Fotografija je nastala iznad Kuršumlije. Odatle je odleteo u pravcu Raške i nadletao to područje čitavih desetak minuta. To je najgrublje rušenje vazdušnog bezbednosnog prostora zemlje, i nastavak je izviđanja pokreta naše vojske i specijalnih policijskih jedinica.

– Prema našim informacijama ovo je nastavak špijunskih aktivnosti zemalja NATO od kada je pre nekoliko meseci bespilotna letilica nadletala naš prostor dolazeći iz Rumunije – kaže sagovornik Kurira.

Tada je letilica duž autoputa preletala Srbiju i otišla u pravcu Tuzle, gde se nalazi aerodrom pod kontrolom NATO pakta. Odatle je sutra dan ponovo preletela Srbiju – Vojska Srbije je podigla dva aviona “MIG 29”, ali je letilica otišla u pravcu baze Bondstil na Kosovu i Metohiji gde se prizemljila.

– Ovo je ozbiljan incident i govori nam da se ne smemo opustiti kada je u pitanju bezbednost severa Kosova, kao i teritorija južno od Ibra. Javna tajna je da albanski ekstremisti dobijaju ove važne operativne podatke – kaže naš sagovornik.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "SKANDAL: Helikopter KFOR-a nadletao Kuršumliju i Rašku! – FOTO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.