Skandal na Kosovu: Specijalna policija ROSU upala u Mitrovicu, Marko Đurić uhapšen!

Uhapšen Đurić

foto: TV Most/ Promo

Interventna jedinica privela je danas Marka Đurića nakon što su on i generalni sekretar Predsedništva Srbije Nikola Selaković došli u Kosovsku Mitrovicu uprkos zabrani.

Zajedno sa Đurićem uhapšen je i njegov saradnik Željko Jović, koji je povređen u pokušaju da se odupre privođenju, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta. Nije zasad poznato šta je sa Nikolom Selakovićem.

Đurić je uhapšen u sali Mitrovačkog dvora, gde je počeo razgovor u okviru unutrašnjeg dijaloga o KiM. S obzirom na to da su građani Mitrovice koji su se okupili ispred pokušali da spreče ulaz u zgradu, kosovska policija bacila je šok bombe, nakon čega su ušli i odveli Đurića.

Prema pisanju TV Most, Čuli su se pucnji, lomljava stakla i uzvici na albanskom jeziku, a suzavac je bačen i u sali Mitrovačkog dvora gde su bili okupljeni politički predstavnici Srba na Kosovu i Metohiji.

Kako javljaju kosovski mediji, Marko Đurić odveden je u Prištinu, ali ta informacija još nije potvrđena.

Svakako, u Kosovskoj Mitrovici je izuzetno napeto posle hapšenja, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta i dodaje da se i dalje čuju sirene za uzbunu, već pola sata.

Uprkos zabrani ulaska, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i generalni sekretar Predsedništva Srbije Nikola Selaković došli su u Kosovsku Mitrovicu, gde prisustvuju okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji.

POSLEDNJA VEST: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao za večeras u 19.30 hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Uskoro opširnije…

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Skandal na Kosovu: Specijalna policija ROSU upala u Mitrovicu, Marko Đurić uhapšen!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.