SKANDAL: Predstavnici američkih vlasti upali su danas u rezidenciju ruskog konzula u Sijetlu! – VIDEO

Skandal

foto: printscreen thehindu.com

Predstavnici američkih vlasti upali su danas u rezidenciju ruskog generalnog konzula u Sijetlu koji je napušten na zahtev Vašingtona, rekao je izvor iz ruske ambasade u SAD.

Prema njegovim rečima, američki zvaničnici “razbili su bravu i ušli” u rezidenciju koja je u vlasništvu ruske države.

“Svedoci smo kako američka strana, kršeći sve diplomatske i konzularne konvencije kao i sopstveni zakon o zaštiti prava na privatnu svojinu, pokušava da uđe na našu teritoriju, za šta je dokaz pokušaj razvaljivanja brave na ulaznoj kapiji”, rekao je Nikolaj Pukalov, šef konzularnog odeljenja ruske ambasade u SAD prethodno u telefonskoj izjavi sa lica mesta.

Pukalov je rekao da su juče ruske diplomate iznele arhiv i većinu vredne opreme iz zgrade pošto je prethodno američka administracija naložila da se konzulat isprazni do utorka uveče.

Ovim povodom oglasila se i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekavši da je to provala i otimanje.

“Požurite da vidite: američke vlasti su počele opsadu kompleksa ruskog konzulata u Sijetlu. Redak prizor – državna provala i otimanje”, reka je ona.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "SKANDAL: Predstavnici američkih vlasti upali su danas u rezidenciju ruskog konzula u Sijetlu! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.