SKANDAL U BRISELU: Albanski novinar provocirao Vučića i vređao Dodika!

Intervju

Novinar prištinske novinske agencije DTT-net u dva navrata je večeras na pres konferenciji u Briselu, po otvaranju poglavlja sa Srbijom, pokuššao da isprovocira premijera Srbije Aleksandra Vučića, pitanjem da li je u svom obraćanju upotrebio konstrukciju “velika Srbija”, te nazivanjem predsednika Republike Srpske Milorada Dodika “ludakom iz Bosne”.

Na prvu provokaciju, Vučić je odgovorio da je on rekao da je danas “veliki dan za Srbiju”:

“Rekao sam ‘veliki dan za Srbiju’ i velika je razlika između ‘veliki dan’ i ‘velika Srbija’. Nešto ste pogrešno razumeli”, odgovorio je Vučić.

Isti novinar je zatim upitao srpskog premijera “kada će se sastati sa ludakom Dodikom“, a onda je to ponovio još dva puta, na šta ga je Vučić upozorio da ne vređa lidera Republike Srpske.

“Neću dozvoliti da označavate takvim imenom predsednika Republike Srpske. Iako se ja s njim u mnogim pogledima ne slažem, neću dozvoliti da predamnom i Briselom vređate predsednika Republike Srpske”, mirno je rekao Vučić, mada vidno iznenađen neprimerenim istupom.

[adsenseyu1]

On je zamolio prišštinskog novinara da bude pristojan.

“Nije u redu tako nekoga obeležiti. Molim vas, ponašajte se pristojno i nemojte da ovo bude treći put da se izvinjavate”, rekao je Vučić.

Na pitanje koju će poruku poslati posle sastanka sa Dodikom, Vučić je odgovorio da će to biti – mir i stabilnost u regionu.

“Nadam se da ću se sa Dodikom sastati u sredu ili četvrtak i moja poruka je uvek ista – mir i stabilnost u celom regionu zapadnog Balkana”, zaključio je Vučić.

Novinar provokator

Podsećamo, Srbija je danas, na međuvladinoj konferenciji u Briselu, otvorila prva dva poglavlja i započela novu etapu u evrointegracijama.

Otvoreno je Poglavlje 32, koje se tiče finansijske kontrole, i Poglavlje 35, posvećeno normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

(tanjug)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "SKANDAL U BRISELU: Albanski novinar provocirao Vučića i vređao Dodika!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.