Slučaj koji je potresao celu Srbiju: I da prizna da je silovao sestru, ništa mu ne mogu! Nema pravde za žrtvu iz jutarnjeg programa (VIDEO)

žrtva

Foto: Printscreen/TV Pink

Posle 20 godina nema šanse da on bude kažnjen na bilo kakav način

Cela Srbija se rasplakala kada je čula jezivu ispovest nesrećene žene u Jutarnjem programu Pink televizije.

Glasom punim suza, žena je ispričala da je rođeni brat silovao kada je bila mala, odnosno, kada je, kako tvrdi, imala samo šest godina. Danas ima 39 godina. 

[adsenseyu5]

Brat je tada, kako ona kaže, imao oko 17, 18 godina. Nesrećna žena je takođe otkrila da su roditelji bili upućeni u sve, a da je ona zbog svega što joj se događalo pobegla od kuće, nikad se nije školovala i ne može da ima decu. Roditelji su joj umrli, a sa bratom nema nikakav kontakt.

Postavilo se pitanje, kako da se počinilac kazni za ovaj zločin koji se dogodio pre više od dve decenije?

Ne postoji nikakav način da se on kazni – kaže ugledni advokat Toma Fila za naš portal.

Ističe da po zakonu takvo delo zastareva nakon 20 godina.

[adsenseyu1]

Posle 20 godina nema šanse da on bude kažnjen na bilo kakav način. Zakon je takav. Ne samo kod nas, tako je u celom svetu – ističe Fila.

Na naš komentar da je to ipak jezivo, da zakon omogućava zločincu da se “izvuče” samo zato što je prošlo “mnogo godina” od dela koje je počinio, Toma Fila kaže: “Pa, zašto taj neko čeka toliko dugo da sve to prijavi? I to je pitanje. U ovakvim slučajevima uvek morate biti vrlo oprezni, posle toliko godina, uvek je pitanje da li je to tačno, da li je osoba koja sebe predstavlja žrtvom psihički stabilna… Ima tu više stvari”.

Fila ističe da čak i ako počinitelj prizna da je počinio ovo delo, opet ne može biti kažnjen.

[adsenseyu1]

– Ne, čak i da dođe i prizna da je silovao svoju maloletnu sestru, a prošlo je više od 20 godina od tada, nema kazne – ističe Toma.

Inače, naš zakon dozvoljava incest ako su obe osobe punoletne i ako su se obe složile.

– Susretao sam se sa jezivim slučajevima incesta. Imao sam slučaj u kojem je otac silovao svoje tri ćerke. Sve vreme, jednu po jednu. Samo je najmlađa priznala, ove druge dve je bilo sramota da priznaju. Tu ste nemoćni, ako one ćute- kaže Fila.

(Skandalozno.rs, Izvor: Telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Slučaj koji je potresao celu Srbiju: I da prizna da je silovao sestru, ništa mu ne mogu! Nema pravde za žrtvu iz jutarnjeg programa (VIDEO)"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.