Šok u Novom Sadu: Učenik 8. razreda udario druga u stomak i pocepao mu slezinu!

Ilustracija

S.Ć, učenik osmog razreda u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Novom Sadu u sredu je na malom odmoru udario drugara D. L. u stomak i pocepao mu slezinu.

Dečaci su se najpre koškali na času, ali niko nije ni naslutio da će doći do povrede opasne po život i da će D.L. završiti u Dečjoj bolnici, gde lekari većaju da li će operisati dečaka i odstraniti mu slezinu.

– Sin mi je rekao da ga je drugar udario u stomak. Međutim, ne znam kakav je to udarac bio kada mu je slezina napukla na pola. Strahujem za njegovo zdravlje i očajna sam – kaže Vesna Lepčević Arsić majka D.L. koji je u sredu primljen u Dečju bolnicu.

Kaže da je o incindetu u školi saznala od nastavnika, te da je sina zatekla kako leži na školskoj klupi.

MAJKA POVREĐENOG: “Posledice povreda mogu biti katastrofalne”

– Koškanje je počelo na času i tada su se po priči mog sina on i S.Ć gađali gumicama. Potom su izašli na mali odmor i ispred učionice je moj sin zadobio udarac u stomak. Odmah mu je pozlilo, pa se požalio nastavnici. Ubrzo je izgubio svest i bilo mu je sve lošije. Kada sam stigla u školu nije mu bilo dobro, a potom smo otišli u Dečju bolnicu – kaže Lepčević.

Nikoga kaže ne može da krivi, ali želi da apeluje na roditelje i svu decu da budu obazrivi kako se slični incidenti ne bi događali.

[adsenseyu1]

– Posledice mogu biti katasrofalne. Moj sin je sportista. Trenira fudbal i odbojku. Ukoliko mu izvade slezinu može da se pozdravi sa sportom. To mu je rečeno u četvrtak i čitav dan je preplakao. Sada odbija da razgovara s lekarima. Trpi strašne bolove, a nadam se da će sve biti kako treba – kaže mama Vesna.

Po njenim rečima dečak koji je udario D.L. je sa roditeljima bio ispred Dečje bolnice i tada je tvrdio da je samo odgurnuo njenog sina i da nije odgovoran za nanošenje teških telesnih povreda.

OŠ Vuk Karadžić

U Dečjoj bolnici kažu da je D.L. smešten u hiruršku intezivnu kliniku te ustanove i da mu je zdravstveno stanje stabilno.

Direktorka Osnovne škole “Vuk Karadžić” Zorica Zeljković kaže da se učenik žalio na mučninu, a da mu je nakon toga pozlilo. Do tuče kako kaže Zeljković nije došlo, ali je S.Ć kažnjen ukorom odeljenskog starešine, te da škola nema policijsko obezbeđenje.

– Dečaci se poznaju od ranije i nisu bili u lošim odnosima. Čak je D.L. insistirao da S.Ć. bude prebačen u našu školu – kaže Zeljković.

Za ponedeljak je zakazan roditeljski sastanak na kom će pored roditelja prisustvovati i učenici. Istovremeno od ponedeljka će u školi biti pojačane mere bezbednosti, što podrazumeva intenzivnija dežurstva nastavnika.

Škola ima video nadzor, ali kako nezvanično saznajemo na snimku se ne vidi da je do tuče došlo. Čitav slučaj je prijavljen policiji koja će se dalje baviti istragom.

(blic)

[adsenseyu1]

Budite prvi sa komentarom na članku "Šok u Novom Sadu: Učenik 8. razreda udario druga u stomak i pocepao mu slezinu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.