ŠOKANTNO: Izbacuju RUSIJU sa Olimpijskih igara u RIJU?!

Ilustracija

Antidoping činovnici iz 1o zemalja i grupa sa više od 20 svetskih sportista planira da zatraži od MOK-a zabranu učešća ruskim sportistima na Olimpijskim igrama u Riju.

Ovaj ekstraordinarni zahtev, koji bi trebalo da se uskoro pojavi u medijima, dolazi kao odgovor na priče da su ruski sportisti sistemski prošli programe dopinga od strane države.

[adsenseyu6]

Podsetimo, da je već zabranjeno učešće pojedinim ruskim atletičarima u Riju zbog iste situacije, i da će samo oni koji prođu test moći da se takmiče, ali sad se traži da bude suspendovan ceo olimpijski tim.

Nacionalne antidoping agencije SAD, Kanade, Japana, Nemačke, Novog Zelanda, Španije i Švajcarske, predvode ovu hajku na ruske sportiste i traže njihovo izuzeće.

Predsednik antidoping agencije SAD, Trevis Tagart tražio je zabranu učešća celom timu Rusije u Riju, a ne samo atletičarima

– Mi pišemo u ime svih čistih sportista da MOK mora da se rukovodi principima i etike u sportu.

To znači ako poštuju principe i etiku, bord MOK-a treba da suspenduje sve ruske sportiste sa Igara.

To je jedina i ispravna odluka da nijedan sportista ne sme da predstavlja Rusiju na Olimpijskim igrama – rekao je Tagart.

Međutim, Međunarodni Olimpijski komitet čeka izveštaj Svetske antidoping agencije koja je sprovela istragu u Rusiji.

SVETSKA LIGA je naša! MOĆNA SRBIJA rasturila BRAZIL sa 3:0!

– Moja zabrinutost oko ove situacije je da se sprovode mere bez ikakvih dokaza – rekao je član MOK-a Patrik Hiki.

[adsenseyu1]

Videćemo šta će se dešavati oko svega ovoga, ali nema sumnje da se vodi hladni rat između Amerike i Rusije koji se preliva i na sport.

Slično je bilo i osamdesetih godina kada su američki sportisti bojovali igre u Moskvi 1980. godine, a zatim su Rusi i njihove tada zajedničke države uz Kubu, Poljsku i Češku, bojkotovale igre u Los Anđelesu 1984. godine.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs, foto-ilustracija: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "ŠOKANTNO: Izbacuju RUSIJU sa Olimpijskih igara u RIJU?!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.