Šokantno: Mladić (34) preminuo na VMA od virusa gripa!

Željko Bošković

Užičanin Željko Bošković (34) pretpošle noći na Vojnomedicinskoj akademiji podlegao je virusu sezonskog gripa A (H1).

Za manje od dve nedelje, koliko je trajalo Željkovo lečenje u Užicu i Beogradu, virus je odneo život momka koji je radio u firmi za obezbeđenje banaka.

U neverici da njegovog sina više nema i da ga je u smrt odveo grip, Željkov otac Milan Bošković juče je poznanicima, koji su došli da izjave saučešće, pričao da Željko nije kuburio sa drugim bolestima.

– Sve je počelo povišenom temperaturom 14. februrara kada smo se javili u Hitnu pomoć. Dva dana kasnije stanje mu se drastično pogoršalo pa je primljen u užičku bolnicu. Lekari su konstatovali da upalu pluća izazvanu gripom a praćenu dijarejom, – pričao je Milan.

U petak 20. februara Željko je hitno transportovan u Beograd, gde je zbrinut na VMA. Podgvrnut je novim snimanjima koja su utvrdila da su mu pluća u veoma lošem stanju. Jedan za drugim u četvrtak su počeli da otkazuju i drugi organi.

[adsenseyu1]

Šokantna vest iz Beograda u porodicu Bošković stigla je u petak ujutro.

Komisija za sprečavanje i suzbijanje bolničkih infekcija saopštila je juče da je Bošković od 16. februara bio podvrgnut adekvatnoj terapiji na Infektivnom odeljenju. Zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja 19. je prebačen na intenzivnu negu a dan kasnije hitno upućen u Beograd.

U užičkoj bolnici kažu da je virus A (H1) dokazan kod još jednog pacijenta koji se nalazi u teškom stanju i koji je na lečenje primljen 24. februara usled gušenja i visoke temperature. On je izlovan, a lekari navode je on ranije imato teškohronično hematološko oboljenje i da je lečen zbog bolesti kardiovaskularnog sistema.

– U Opštoj bolici Užice za sada nema sumnje na epidemijsko javljanje respiratornih bolničkih infekcija. Preduzimaju se sve mere za sprečavanje širenja respiratornih infekcija u zdravstvenim ustanovama, – piše u saopštenju juče prosleđenom medijima.

(Blic)

[adsenseyu1]

 

Budite prvi sa komentarom na članku "Šokantno: Mladić (34) preminuo na VMA od virusa gripa!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.