SP u atletici: Nestvaran hitac “Džina iz Prijepolja” u bacanju kugle! – VIDEO

Armin Sinančević – foto: Printscreen

Srbija ima finalistu Svetskog prvenstva! Armin Sinančević je zabeležio je nestvaran hitac u kvalifikacijama bacanja kugle koji je leteo čak 21,51 metara što je treći rezultat prvog dela kvalifikacija.

Došao je u Dohu da stegne iskustvo za Evropsko prvenstvo sledeće godine, ali momak iz Prijepolja je uradio nešto što niko nije mogao ni da pretpostavi – prebacio je kvalifikacionu normu od 21 metara.

Nakon fantastične prve serije u kojoj je bacio 20,48 metara, Sinančević je ostavio sve u šoku u drugoj seriji kada je kugla letela za čak 77 centimetra dalja nego ikada pre u njegovoj karijeri – 21,51 metra!

Na šampionat je došao sa 20,74 metra koje je bacio 20. avgusta u Pljevljima.

– Znao sam da mogu ovoliko da bacim i da vredim mnogo više nego što sam imao priliku da pokažem. U finalu ću gađati na 22 metra i nadam se borbi za medalju – istakao je Sinančević.

Očekivalo se da će za ulazak u finale biti dovoljno baciti oko 20,50, međutim nakon prve kvalifikacione grupe, odnosno njih 17 od ukupno 34, već osam bacača imaju bačenu normu. Postoje velike mogućnosti da će se u finalu naći i više od zacrtanih 12 kuglaša.

Od 19:40 u drugoj kvalifikacionoj grupi bacaće drugi srpski predstavnik Asmir Kolašinac.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "SP u atletici: Nestvaran hitac “Džina iz Prijepolja” u bacanju kugle! – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.