SPASIO SRBE OD NAPADA ALBANACA: Evo kako je Oliver Ivanović nadmudrio generala KFOR-a i sačuvao severni deo Mitrovice

Presuda

foto: Wikipedia/Medija centar Beograd

Novinar Živojin Rakočević je u tekstu za Politiku podsetio kako je Oliver Ivanović spasao severni deo Kosovske Mitrovice od napada Albanaca u junu 1999. godine.

On je naveo da je ubijeni lider GI SDP “nadmudrio francuskog generala KFOR“.

“Mi ne možemo da zaustavimo Albance, preći će u severni deo grada. Situacija je beznadežna, trebalo bi da razmislite o svom položaju i posledicama ako ostanete“, rekao je francuski general Ivanoviću.

Rakočević dalje navodi kako je “odlučni i samouvereni Ivanović ubedio generala“.

“U redu, mi se nećemo povući, iza nas u ovim brdima imamo toliko oružja i pružićemo toliki otpor da će svi stradati. I vi, i mi i Albanci. Ništa neće ostati od naših minobacača“, rekao je Ivanović.

Kako navodi Rakočević, tada je u Kosovskoj Mitrovici bilo ne više od 150 ljudi spremnih na neku vrstu otpora, a minobacači su zajedno sa Vojskom Jugoslavije povučeni u centralnu Srbiju.

Nemački list „Kontra magazin“: Rat protiv Rusije bio bi samoubistvo

“Za pola sata francuski tenkovi su izašli na gradski most i zauzeli ključne pozicije na reci Ibar koja je od tog trenutka podelila grad i sačuvala Srbe u njemu, svedočio je prevodilac, u pratnji francuskog oficira. Oliver Ivanović je nadmudrio francuskog generala, počelo je spasavanje Kosovske Mitrovice“, napisao je Rakočević.

(Skandalozno.rs/Izvor: Intermagazin.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "SPASIO SRBE OD NAPADA ALBANACA: Evo kako je Oliver Ivanović nadmudrio generala KFOR-a i sačuvao severni deo Mitrovice"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.