Sprečen atentat na Kosovu: Predsedniku Srbije bio ugrožen život, Vojska Srbije podigla borbene avione!

Intervju

Aleksandar Vučić – foto: Tanjug

Teroristi OVK bili su spremni da pucaju na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je nastavio put ka Banjama, saznaje Kurir od izvora iz Vojnobezbednosne agencije (VBA).

Prema operativnim saznanjima VBA, bivši pripadnici OVK bili su naoružani dugim cevima, ali bilo je i snajpera! Zbog toga su, tvrdi naš izvor, juče ujutru iznad juga Srbije nenajavljeno podignuti borbeni avioni Vojske Srbije.

Razularena masa

Vučićeva poseta selu Banje, enklavi u opštini Srbica, nije realizovana zbog barikada koje su duž puta postavili bivši pripadnici OVK, predvođeni predsednikom ove opštine Bekimom Jašarijem. Kfor i KPS su poručili predsedniku Srbije da u tom delu puta ne mogu da mu garantuju bezbednost, a svet su obišle slike razularene mase s barikada kako pali gume i drva. Čuli su se i rafali.

– Ekstremisti su bili spremni da pucaju na Vučića i njegovu pratnju. I novinari na terenu mogli su da se uvere da su bili naoružani dugim cevima, a prema našim saznanjima, bilo je čak i snajpera – kaže izvor našeg lista iz VBA i dodaje:

– Vojska Srbije je bila u stanju povišene borbene gotovosti. Iznad juga Srbije nenajavljeno su podignuti borbeni avioni Vojske Srbije.

Koliko je situacija bila ozbiljna, govori i to što je ministar odbrane Aleksandar Vulin bez reči prekinuo gostovanje i otišao iz TV studija bez objašnjenja.

Pucali bi

Marko Nicović, stručnjak za bezbednost i bivši šef beogradske policije, kaže da bi teroristi sigurno pucali na predsednika Srbije i njegovu pratnju da je nastavio put ka Banjama.

Drenica je leglo terorista. Da je Vučić nastavio put, sigurno bi pucali na njega. Imate snajper, američki „remington“, model „grizli“, čiji je domet čak 7.000 metara, preciznost je četiri kilometra! Dobro je što je Vučić odlučio da se vrati i ne ode u Banje – dodaje Nicović.

Podsetimo, posle pregovora s KPS, Vučić je odlučio da se vrati u Kosovsku Mitrovicu, a meštanima Banje obratio se telefonom.

Politički udarac

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije, izjavio je juče da su blokade kod sela Banje očito organizovale prištinske vlasti.

– Sada nemam dokaza za to, ali na osnovu izjava, ponašanja KPS i svega onoga što je radio bezbednosni kosovski aparat, jasno je da su prištinske vlasti to organizovale – rekao je Stefanović, a kao razlog zašto su prištinske vlasti to uradile, on je naveo Vučićevu postu Gazivodama uprkos zabrani s Kosova, što je za njih bio politički udarac.

– Onda su pokušali da na bilo koji način zabrane dalje Vučiće posete, organizacijom veterana koji su bili pozvani, onda ste imali KPS koji se pojavljuje na licu mesta i koji nije ni pokušao da pomeri veterane – ukazao je Stefanović.

Kfor

DRUGAČIJI ISHOD BI BIO DA SMO INTERVENISALI

General Salvatore Kuoči, komandant Kfora, poručio je juče da su oni bili spremni da intervenišu:

– Bili smo na licu mesta i spremni da intervenišemo. Mislim da je bila mudra odluka vašeg predsednika da zadrži situaciju mirnom, da se izbegnu bilo kakvi sukobi .

– Da smo intervenisali, situacija bi bila drugačija i možda bi poseta imala drugačiji ishod. Ovako, poseta je bila uspešna i mirna na ostatku teritorije. To je osnovni razlog zašto nismo intervenisali – naveo je Kuoči.

Kocijančičeva:

NEMA ROKA ZA DOGOVOR BEOGRADA I PRIŠTINE

Maja Kocijančič, portparolka šefice evropske diplomatije, poručila je juče da nije neuspeh ako ne bude dogovora između Beograda i Prištine 2019, kako je naznačeno u Nacrtu strategije za zapadni Balkan.

Na pitanje Tanjuga da li bi se moglo nazvati neuspehom ako ne bude dogovora do 2019, a u kontekstu izjave Aleksandra Vučića da rešenje nije na vidiku, ali da se nada da bi sporazum mogao da bude postignut kroz 10 ili 20 godina, ona je rekla da postizanje dogovora nikada nije neuspeh.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

2 komentara na "Sprečen atentat na Kosovu: Predsedniku Srbije bio ugrožen život, Vojska Srbije podigla borbene avione!"

  1. a sta mislite da samo vi srbi znate da inscenirate podvalu,,,,

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.