“Spremni smo da ne budemo deo Vlade Srbije ako smeta nekome to što branimo Kosovo i Ustav Srbije”

ministar

Nenad Popović – foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Srpska narodna partija (SNP) Nenada Popovića saopštila je danas da je spremna da ne bude deo Vlade Srbije ako smeta nekome to što brane Kosovo i Ustav Srbije.

Spremni smo da ne budemo deo Vlade ako nekome smeta to što želimo da jačamo prijateljske odnose sa Rusijom i Kinom i što kažemo da neće da daju ni metar zemlje, niti da zbog evropskih integracija budemo genocidan narod, saopštila je stranka.

“Neka smene ministra (Nenada) Popovića i saopšte građanima da su ga smenili jer se zalagao za poštovanje Ustava i Rezolucije 1244 po pitanju Kosova. I zato što nije bio spreman da prekrši zakletvu koju je dao na Ustavu, kao i svi drugi ministri, da je čitavo Kosovo Srbija. Ni metar manje”, saopštili su iz SNP.

Istakli su i da su uvek bili korektan i lojalan koalicioni partner, jer sve što rade, rade “javno, a ne iza leđa“.

“Nas niko nikada neće sprečiti da iznosimo naše političke stavove i da se za njih borimo, kakva god bila politička cena za takvo postupanje. Kada osetimo da je Srbija ugrožena, mi nikada nećemo ćutati, već ćemo reći narodu istinu, i za ono u šta verujemo da je najbolje za našu državu i naš narod uvek ćemo se boriti”, ističe se u saopštenju.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je u subotu, 27. jula na navode Popovića da je Briselski sporazum “mrtav” i “da evropskih integracija Srbije više nema ističući da je izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član i poručila da je svaki ministar dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a da oni koji “to nisu u stanju, slobodni su da je napuste“.

SNP u današnjem saopštenju direktno se obratio imenom i prezimenom jedino liderima Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku i Liberalno demokratske partije Čedomiru Jovanoviću koji su zatražili od premijerke da smeni Popovića.

Kada pojedinci poput Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića napadaju predsednika SNP i ministra Popovića, to je za tu stranku kako su iz SNP-a istakli “siguran znak da je sve što je rekao tačno i da vodi ispravnu patriotsku politiku u interesu Srbije“.

“Kada ova dvojica osvedočenih separatista koji svoj sopstveni srpski narod smatraju genocidnim, koji jedva čekaju da srpske pokrajine Kosovo i Vojvodina postanu nezavisne, koji podržavaju Mila Đukanovića u progonu našeg naroda i naše Crkve u Crnoj Gori, i traže da se ukine Republika Srpska, napadaju Popovića, oni pokazuju da su samo produžena ruka onih političkih krugova spolja i iznutra kojima smeta njegova nacionalna i patriotska politika u kojoj oko ključnih državnih i nacionalnih interesa nema kompromisa”, ocenili su iz Popovićeve stranke.

Kako su naveli, neka Čanak i Čedomir Jovanović rade na “razbijanju Srbije i svega srpskog”, već godinama, a predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović će “nastaviti da iznosi državničke stavove koje podržava većina srpskog naroda”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Beta)

Budite prvi sa komentarom na članku "“Spremni smo da ne budemo deo Vlade Srbije ako smeta nekome to što branimo Kosovo i Ustav Srbije”"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.