SRAMOTA: Agencije podigle cenu tehničkog pregleda na 5.000 dinara? – FOTO

auto

foto-ilustracija: Tanjug/ Sava Radovanović

Iako su nas ubeđivali da novi pravilnik o tehničkim pregledima neće mnogo da podigne cene, brojne agencije uvele su nove cene koje su i do tri puta više u odnosu na one koje smo za tehnički pregled plaćali do sada.

Nacionalnoj organizaciji potrošača Srbije dostavljena je fotografija na kojoj se nalazi spisak cena usluga tehničkog pregleda koji su dogovorile agencije sa teritorije opštine Čačak.

– NOPS će se obratiti Komisiji za zaštitu konkurencije kako bi se utvrdilo eventualno kršenje zakona iz njihove nadležnosti – kažu u ovom udruženju.

Tako će, umesto dosadašnjih 1.500 dinara, tehnički pregled putničkog vozila koštati neverovatnih 5.000. Pregled motocikla koji je koštao 800 dinara, sada će koštati između 3.000 i 4.000 dinara.

Stari cenovnik, Printskrin: Tehnički pregled cenovnik

Za teretna vozila do 1,5 tona tehnički pregled će, umesto dosadašnje 2.000 dinara, ići i do 5.000 dinara, dok će za teže kamione koštati i 12.000 dinara.

Kada je novi Pravilnik stupio na snagu u agencijama koje obavljaju tehničke preglede su rekli da nova cena pregleda za putnička vozila neće ići iznad 3.000 dinara, dok će za teretna iznad 3,5 tone iznositi 5.000 dinara.

Povećanje cena agencije pravdaju složenijom procedurom tokom pregleda, jer od 5. jula svaki automobil mora da se kontroliše 30 minuta, a motocikl 15 minuta.

Kako bismo proverili da je novi cenovnik pravi, pozvali smo jednu agenciju iz Čačka koja nam je potvrdila da cene koje im stoje na sajtu više nisu aktuelne.

– Sada imamo novi cenovnik, po njemu tehnički pregled automobila košta 5.000 dinara – rekli su Telegrafu u jednoj agenciji za tehnički pregled.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

1 komentar na "SRAMOTA: Agencije podigle cenu tehničkog pregleda na 5.000 dinara? – FOTO"

  1. POVEĆANA POTROŠNJA CIGARETA U TOKU PREGLEDA A ZNA SE DA JE TO AKCIZNA ROBA . .

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.