Sramota u Srbiji: Već izgrađeni auto-put mora da se ruši, i gradi ponovo

Novi autoput

Deonica Ub-Lajkovac – foto: Promo/Promo

Do sada se u Srbiji nije dogodilo da već izgrađeni auto-put moramo da rušimo i gradimo opet a upravo to se dogodilo na deonici od Uba do Lajkovca na Koridoru 11.

“Jednostavno, ovaj put se bukvalno raspao i pre nego što je pušten u saobraćaj. Kada je nasip raskopan, videlo se da je stanje još gore nego što su pokazala prva ispitivanja: korišćeni su nekvalitetni materijali, u osnovu puta ugrađena je velika količina gline, odvodnjavanje nije urađeno kako treba.”, izjavio je direktor Koridora Srbije Zoran Babić za Blic.

Veliki deo, kako je dodao, mora da se gradi iz početka, što će koštati najmanje 10 miliona evra.

Babić je uputio poziv svima koji su odgovorni i učestvovali u izgradnji da dođu i sami vide šta je stvarno urađeno.

“Kompanije koje rade na sanaciji čine ogromne napore da deonicu osposobe do kraja godine kako bi bila bezbedna, a kompletan autoput do Preljine puste u saobraćaj”, kaže Babić.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će biti proširena krivična prijava protiv odgovornih za propuste u izgradnji dela auto-puta od Uba do Lajkovca na Koridoru 11.

Bivši ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić izjavio je za Prvu TV danas da ne zna šta je problem sa deonicom Ub-Lajkovac na Koridoru 11 jer šest i po godina nije bio tamo. Kaže da je, dok je on bio ministar, sa tom deonicom sve bilo u redu.

Zoran Drobnjak: Zatražićemo da se cene putarina povećaju i da se uvede naplata putarina na magistralnim putevima

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Sramota u Srbiji: Već izgrađeni auto-put mora da se ruši, i gradi ponovo"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.