Srbi postaju super vojnici: Naša vojska dobija novu modernu opremu

oprema

Foto – Ilustracija: Pixabay

Specijalci će sa novom opremom biti daleko sposobniji za rad u noćnim borbama, jerće bit opremljeni najmodernijom optikom

Snage za hitno reagovanje Vojske Srbije dobiće novu, supermodernu opremu iz inostranstva.

  [adsenseyu5]

Specijalci će sa novom opremom biti daleko sposobniji za rad u noćnim borbama, jerće bit opremljeni najmodernijom optikom.

Kako je rekao načelnik Uprave Ministarstva odbrane za odbrambene tehnologije, general major , prof. dr Bojan Zrnić projekat opremanja specijalca je poznat pod imenom “1500”.

– Novi sistem naoružanja obuhvata puške sa mnogo boljim nišanskim sistemom, pre svega noćnim. To je jako bitna stvar, radi se o slojevitom sistemu senzora, koji noću otrkiva tenk na udaljenosti od 10km – naveo je Zrnić i dodao da će biti velikih izmena, pa tako više neće biti pancira, već će biti nabavljeni nosači ploča, pošto su panciri glomazni.

  [adsenseyu1]

Nova pancirna zaštita poznata je kao “taktički kerijer” . Njega odlikuje manja težina, veća udobnost i bolje raspoređena težina. Brzo se svlači, a sa balističkim dodacima formira se pancir.

Pored prsluka, vojnici mogu da očekuju novu pušku koju proizvodi “Zastava” , a koja do sada nije mnogo pominjana. Reč je o modularnoj pušci sa izmenjivim cevima koja može da koristi kalibar 7, 62 milimetra, ali i kalibar 6, 5 poznatiji kao “grendel” o kome se u svetu mnogo govori.

Zastavina puška je gotova, završena su ispitivanja zajedno sa drugom opremom biće predstavljena u Tehničkom centru u Nikincima sledeće nedelje – rekao je Zrnić.

Specijalci će takođe moći da se pohavle novom padobranskom opremom kao i opremom za ronjenje.

(Skandalozno.rs, Izvor: Telegraf.rs/Blic)

  [adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Srbi postaju super vojnici: Naša vojska dobija novu modernu opremu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.