SRPSKE DIPLOMATE U SKOPLJU OD ČETVRTKA: Dačić i Dimitrov se sastaju u Nišu, evo i kada!

Spomenik

foto: pixabay.com

Srpske diplomate u četvrtak će početi da se vraćaju u Ambasadu u Skoplje, a prvi potpredsednik Vlade i Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i njegov makedonski kolega Nikola Dimitrov sastaće se u petak u Nišu.

Srpske diplomate u četvrtak će početi da se vraćaju u Ambasadu u Skoplje, a prvi potpredsednik Vlade i Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i njegov makedonski kolega Nikola Dimitrov sastaće se u petak u Nišu, kako bi započeli rešavanje otvorenih pitanja s ciljem unapređenja prijateljskih odnosa dve države i dva naroda.

 

[adsenseyu5]

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova nakon telefonskog razgovora Dačića i Dimitrova, u četvrtak će početi povratak osoblja naše Ambasade u Skoplju, a povratak ambasadora Srbije najavljen je za 31. avgust.

Po povratku u Skoplje, ambasador će zatražiti susret sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, već 1. septembra.

ČUVENI NEUROLOG TVRDI: Naši mozgovi skrivaju stvarnu realnost od nas, jer ljudski MOZAK to ne bi mogao da podnese! – VIDEO

Na osnovu dogovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva, ministri spoljnih poslova, Dačić i Dimitrov, i dva ministarstva će putem dijaloga rešavati sva otvorena pitanja, sa ciljem unapređenja prijateljskih odnosa između dve države i dva naroda. U tom cilju, ministri Dačić i Dimitrov će se u petak susresti u Nišu, navedeo je u saopštenju MSP.

Ranije danas telefonom su razgovarali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i makedonski premijer Zoran Zaev i dogovorili principe buduće saradnje, posle diplomatsko-političke krize između dve zemlje, koja je obelodanjena povlačenjem osoblja Ambasade Srbije u zemlju na konsultacije.

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Novosti)

 

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "SRPSKE DIPLOMATE U SKOPLJU OD ČETVRTKA: Dačić i Dimitrov se sastaju u Nišu, evo i kada!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.