Srpski alpinisti nestali u Nepalu: Jak zemljotres uzdrmao celu državu!

Nestali alpinisti

Ambasada Srbije u Indiji za sada nema nikave inforamacije o tome gde se trenutno nalazi grupa srpskih alpinista koja je u Nepalu, a prema podacima ambasadora Vladana Marića, oni su verovatno u oblasti Anapurna.

Vodič je nedostupan, jer su i telefonske veze zbog zemljotresa u prekidu, rekao je Marić u telefonskoj izjavi.

On je dodao da bi, prema poslednjim informacijama koje je dobio od vodiča, trebalo da se nalaze u oblasti Anapurna, zapadno od Katmandua.

Foto: Reuters

Detaljnijih informacija nema, jer se alpinisti nisu javili srpskoj ambasadi kada su krenuli u ekspediciju, rekao je ambasador.

“Vodič Dragan mi je ranije rekao da se sprema da dovede mešovitu balkansku ekspediciju sa po jednom ženom iz svake zemlje regiona, ali nisam mislio da će da ih dovede sada. Nisu se javili ambasadi, kad su stigli”, rekao je Marić.

On je poručio porodicama planinara da mogu da se jave na telefon ambasade +91 11 26 87 36 61, ako bude bilo nekih novih informacija.

POSLEDNJA VEST: Vođa srpskih alpinista se javio – “Svi smo dobro, bila je jedna lavina na par stotina metara od nas. Srećom, u tom trenutku tamo nije bilo nikoga. Ne brinite, svi smo sigurni u baznom kampu na Anapurni”, rekao je Dragan Jovović.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Srpski alpinisti nestali u Nepalu: Jak zemljotres uzdrmao celu državu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.