ŠTA TO HRVATI RADE NA KOSOVU?

EU

Foto: AP Photo / // /Visar Kryeziu

Hrvatski novinari bili su gosti na obuci buduće „vojske“ Kosova, a najšokantiji deo u reportaži portala vecernji.hr govori da Hrvati edukuju albanske teroriste na području južne srpske autonomne pokrajine Kosova i Metohije

– Puno hvala Hrvatskoj. Uz Amerikance, Hrvati nam najviše pomažu i edukuju nas. Imaju osećaj i razumevanja za nas jer imamo isti ratni put koji smo morali proći da bismo danas bili slobodni i nezavisni. Naši su sunarodnici dali krv i život za slobodu i mi to moramo čuvati. Nikoga nećemo napadati, ali braniti se hoćemo, do zadnje kapi krvi, kao i naši osloboditelji – rekao je novinarima iz Hrvatske samozvani „zamenik komandanta“ Argjend Lokaj.

Kasarnu, u kojoj su bili novinari iz Hrvatske, Albanci su nazvali „Vojnici NATO-a“.

U tekstu su novinari „oduševljeni spremnošću i profesionalnošću tzv. vojske „Kosova““, koja još formalno nije ni formirana, ali je učestvovala u jednoj taktičkoj vežbi i to „protivterorističkoj“.

Kakva ironija!

Kako može jedna naoružana formacija na prostoru jedne države, bez ikakvog valjanog pravnog akta, da se bori protiv terorizma!? Ne može, to je suludo i to je upravo pravi primer terorizma! I, teško građanima Hrvatske ako i njih brani tako „profesionalna“ vojska, kao ova mala paravojna jedinica koja još nije ni formirana.

Protiv koga bi tzv. „vojska“ Kosova mogla da istupa i dejstvuje? Sigurno neće pucati po Hrvatima ili Rumunima! S obzirom da su toliko oduševljeni NATO paktom, pa se i sami nazivaju njihovim vojnicima, očigledno je da na ovim prostorima imaju samo jednog neprijatelja.

Ivica Dačić: Kako “Severni tok” može, a “Južni tok” ne može da se gradi?!

Do sad su albanski esktremisti i teroristi u redovima zločinačke OVK, srpske policajce i civile ubijali bez obuke, a za buduće dejstvo podršku i obuku im pruža Hrvatska.

(Skandalozno.rs/Izvor: Srbija Danas)

Budite prvi sa komentarom na članku "ŠTA TO HRVATI RADE NA KOSOVU?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.