STEKNITE RADNO ISKUSTVO: Grad Beograd nudi studentima PRAKSU, TOPLI OBROK i BESPLATAN PREVOZ

kancelarija

Foto: Pixabay

Univerzitet u Beogradu i Gradska uprava grada Beograda pozivaju studente završnih godina da se prijave za učešće u programu „Univerzitetska radna praksa – BG praksa 2017”.

Program realizuje Centar za razvoj karijere Univerziteta  u Beogradu u saradnji sa Gradskom upravom od 2010. godine. Program omogućava studentima da po jedinstvenom modelu obavljaju stručnu praksu u javnim i javnim komunalnim preduzećima, organizacionim jedinicama Gradske uprave, ustanovama kulture i gradskim opštinama i steknu praktična znanja, veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija i na taj način unaprede svoje akademsko obrazovanje.

U proteklih sedam godina realizacije preko 1.650 studenata sa 26 fakulteta Univerziteta u Beogradu steklo je prvo radno iskustvo u institucijama čiji je osnivač grad.

[adsenseyu5]

U programu univerzitetske radne prakse ove godine imaće prilike da učestvuje ukupno 226 studenta u 16 unutrašnjih organizacionih jedinica Gradske uprave, 14 gradskih preduzeća, 11 ustanova kulture i tri gradske opštine grada Beograda.

Program BG praksa 2017. realizovaće se kao tromesečna praksa uz mentorsku podršku. Planirani početak je 15. jun. Svim studentima – polaznicima programa tokom trajanja prakse biće obezbeđena naknada za topli obrok i prevoz i mentorska podrška.

Angažovanje u programu nosi i određeni broj dodatnih /nekumulativnih/ ESPB bodova kao prepoznata relevantna vannastavna aktivnost studenata Univerziteta u Beogradu.

Na konkurs se isključivo elektronski mogu prijaviti zainteresovani studenti završnih godina u skladu sa navedenim uslovima konkursa. Za sve studente neophodno je da prilože i skeniranu potvrdu o redovnom studiranju. Rok za prijavu je  17. april u ponoć.

Integralni tekst konkursa (sa detaljima o lokacijama i pozicijama za praksu, opisom posla i uslovima za svaku poziciju i potrebnim dokumentima), Vodič kroz konkurs, kao i Odgovori na najčešće postavljena pitanja dostupni su na sajtu Centra za razvoj karijere www.razvojkarijere.bg.ac.rs.

Centar će realizovati i obuku mentora, orijentacioni dan za studente, ali i biti zadužen za promovisanje prilika, regrutaciju, predselekciju studenata i monitoring prakse.

Preko 95 odsto polaznika prošlogodisnjeg programa BG prakse je u evaluacionom upitniku ocenjujući kvalitet prakse, na pitanje da li bi BG praksu, preporučilo mlađim kolegama odgovorilo potvrdno.

[adsenseyu1]

Dosadašnji polaznici programa BG praksa koji su prva radna iskustva sticali upravo kroz rad sa obučenim mentorima danas su zaposleni  u različitim preduzećima i kompanijama. Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata obavio je istraživanje pod nazivom Gde su i šta rade bivše generacije polaznika BG prakse.

Istraživanje je realizovano na uzorku od 330 ispitanika a prvo zaposlenje našlo je ubrzo po diplomiranju 66 odsto studenata. Najveći broj diplomiranih – 49 procenata zaposlio se u privatnom, 14 odsto u javnom sektoru, 13 odsto u obrazovanju i nauci (od škola stranih jezika do fakulteta, instituta), a nešto manji broj studenata prvo radno iskustvo nakon BG prakse steklo je u oblasti pravosuđa, revizorskim kućama, nevladinom sektoru itd. ili je napravilo samostalne korake ka preduzetničkoj karijeri. Veoma mali broj studenata – učesnika u istraživanju  prvi posao potražilo je van zemlje (manje od jedan odsto).

(Skandalozno.rs/Dnevno.rs/Izvor:Beoinfo)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "STEKNITE RADNO ISKUSTVO: Grad Beograd nudi studentima PRAKSU, TOPLI OBROK i BESPLATAN PREVOZ"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.