Stigla Putinova poruka Vučiću: Dolazim u Srbiju!

Predsednik Rusije

Vladimir Putin – foto: Tanjug/AP

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, koji mu je preneo poruku predsednika Vladimira Putina da prihvata poziv da poseti Srbiju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima Predsednika Republike.

Ambasador Čepurin je zahvalio predsedniku Vučiću na visokom nivou bilateralnih odnosa i rekao da je poseta predsednika Putina izraz želje i namere Moskve da radi na produbljivanju saradnje dveju zemalja.

Očekuje se da tokom posete ruskog predsednika bude potpisano više sporazuma koji bi to omogućili.

Predsednik Vučić je rekao da je poseta predsednika Putina velika čast za Srbiju i potvrda tradicionalnih prijateljskih srpsko-ruskih veza.

Dvojica sagovornika su razgovarali o regionalnoj situaciji, posebno o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednik Vučić je rekao da je Srbija otvorena za razgovor i spremna na stvarni kompromis, ali uz očuvanje dostojanstva i vitalnih interesa srpske države i naroda.

Ambasador Čepurin je zahvalio predsedniku Vučiću na organizaciji koncerta ansambla Aleksandrov i preneo da su članovi ansambla oduševljeni pažnjom kojom su dočekani u Srbiji. On je takođe čestitao predsedniku Vučiću na ponovnom otvaranju Narodnog muzeja, uz konstataciju da je time Beograd postao prava metropola, jer iz iskustva ruskih muzeja zna koliki broj turista oni privlače.

Predsednik Vučić je čestitao Ruskoj Federaciji na dobroj organizaciji Svetskog prvenstva u fudbalu, a ambasador Čepurin uzvratio pohvalama za dobru igru reprezentacije Srbije, navodi se u saopštenju.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "Stigla Putinova poruka Vučiću: Dolazim u Srbiju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.