Stiže gazirano mleko

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay.com

Poslednjih godina, mleko je na “crnoj listi” onih koji vode računa o ishrani. Prvo je bilo “problem” punomasno mleko, pa smo dobili obrano, sa manje mlečne masti, pa… još obranije.

Sve dok nije postalo kao vodica u kojoj je razmućeno malo bele tempere. Naravno, sve to “zdravlja radi”.

Onda više ni to nije bilo dovoljno, pa su u modu ušla sva moguća (i nemoguća) mleka: sojino, bademovo, kokosovo i tako redom. Jer, odjednom je kravlje mleko postalo “nezdravo”.

[adsenseyu5]

Ali, izgleda da mlečna industrija planira da “uzvrati udarac” – kako vratiti mleko u modu? Ponudite ljudima nešto krajnje neočekivano. Gazirano mleko, na primer.

Poštedećemo vas opisa procesa proizvodnje, pošto je pomalo uznemirujuće.

Ali, ukratko, proizvođač mleka Aria najavljuje planove o puštanju u prodaju gaziranog voćno-mlečnog pića, za početak na britanskom tržištu i u Singapuru.

Glavna ciljna grupa su tinejdžeri, boja će biti ružičasta, a dobijaće se mešanjem mleka sa voćem, da bi napitak na kraju bio i gaziran.

[adsenseyu1]

Gazirano mleko je kreacija nemačkog biohemičara Svena Tormalena, i Meta Vokera, koji je ranije radio u “Hajncu”, a oni ovo mleko opisuju kao vrstu surutke bez masnoće. Primarna ciljna grupa su tinejdžeri, ali piće bi trebalo da bude zgodno i za koktele.

Ako sve bude išlo po planu, u kompaniji Aria se nadaju da će ovo piće probuditi interesovanje mladih za mleko, što bi trebalo da poveća prodaju mleka i mlečnih proizvoda do 2020. godine.

Pa… ako im gazirano mleko ne pomogne… Ne preostaje im još mnogo toga.

(Skandalozno.rs, Izvor: mondo.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Stiže gazirano mleko"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.