Stiže snažno nevreme: Sutra je za OVAJ DEO Srbije proglašen CRVENI meteo-alarm!

zima

foto: pixabay.com

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije za sutra i u subotu kada se očekuje veća količina padavina.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, u petak uveče i tokom noći na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima zemlje očekuje se veća količina padavina.

Advertisement

U većini mesta pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, a intenzivniji grmljavinski procesi lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar i obilnije padavine.

foto: Printscreen/ RHMZ

Upozorenje je objavljeno i za područje Beograda.

Navodi se da se sutra uveče i tokom noći očekuju intenzivniji grmljavinski procesi, lokalna pojava grada, olujni vetar i obilne padavine.

Advertisement

Zbog izgleda vremena za petak i subotu u pojedinim delovima Srbije za te dane je proglašen i crveni meteo-alarm, što je najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode.

 

foto: Printscreen/ RHMZ

Crveni meteo-alarm, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugroziti bezbednost ljudi i životinja.

Advertisement

U “crvenom” će sutra biti Bačka, Srem i Zapadna Srbija, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo-alarma. Ostatak Srbije je u “žutom“.

Narednog dana, u subotu, pod narandžastim meteo-alarmom biće Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i područje Kosova i Metohije.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Advertisement

Budite prvi sa komentarom na članku "Stiže snažno nevreme: Sutra je za OVAJ DEO Srbije proglašen CRVENI meteo-alarm!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.