STRAH OKOVAO EVROPU: Obaveštajne službe najavile moguće terorističke napade u mnogim glavnim gradovima!

Terorizam

Bečka policija saopštila je u subotu da je ”prijateljska” obaveštajna služba upozorila brojne evropske glavne gradove na mogućnost pucnjave ili bombaškog napada u Evropi pre Nove godine, podsećajući policije širom kontinenta da pojačaju sigurnosne mere.

– Spomenuto je nekoliko mogućih imena potencijalnih napadača koja su proverena i istraga temeljena na tim proverama dosad nije dala konkretne rezultate – navela je bečka policija u izjavi, šest nedelja nakon napada Islamista u Parizu u kojem je ubijeno 130 ljudi.

– Nekoliko dana pred Božić prijateljska (obaveštajna) služba poslala je upozorenje u brojne evropske glavne gradove rekavši kako može doći do napada eksplozivom ili pucnjave između Božića i Nove godine na mestima s mnogo ljudi – stoji u saoštenju, a prenose agencije.

Dodatne sigurnosne mere uključuju nadzor mesta na kojima se okuplja mnogo ljudi“posebno na manifestacijama i prometnim centrima” kao i pojačane kontrole identiteta i pojačani oprez za stvari u kojima se može nositi eksploziv kao što su torbe ili “okviri bicikla”, navodi se u saopštenju.

(dnevno.rs)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "STRAH OKOVAO EVROPU: Obaveštajne službe najavile moguće terorističke napade u mnogim glavnim gradovima!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.