STRAVIČNO: Kanibalizam u vršačkom azilu – Rastrgnuti i polupojedeni psi

psi

Foto: Pixabay.com

Radnica vršačkog JKP “Drugi oktobar” Snežana Mikulić podnela je krivičnu prijavu protiv nadležnih u svom preduzeću zbog, kako se navodi u tom dokumentu, zlostavljanja i velikog pomora pasa u azilu za te životinje.

NAPOMENA: Fotografije zlostavljanih i ubijenih životinja, koje poseduje redakcija Blic.rs, toliko su uznemirujuće da smo odlučili da ih ne objavimo. Upravo zbog monstruoznosti ovog pomora, smatramo da je neophodno što pre kazniti počinioce.

[adsenseyu5]

Mikulićeva u prijavi navodi da je od oko 500 pasa, koliko ih je bilo u oktobru 2016. godine, sada u azilu ostalo 330. Ona tvrdi da je jedan deo životinja udomljen a da je više od 100 pasa “uginulo zbog kanibalizma, gladi i zlostavljanja zaposlenih”.

Dodaje i da je od 1. februara ove godine hrana u azilu drastično smanjena, takoreći ukinuta, jer se dnevno psima daje samo tri džaka hrane.

– Sve je kulminiralo u decembru 2016. godine, kada je u azilu stradalo 45 pasa. Nadala sam se da će biti bolje kao što su obećavali. Prvo im je hrana smanjena sa sedam na pet džakova dnevno, što je strašno. Gledala sam pse kako se tuku oko svake granule, a nadležni su nestašicu hrane pravdali kašnjenjem javnih nabavki. Sada su počeli da im daju samo tri džaka i više nisam mogla da ćutim i podnela sam krivičnu prijavu – priča za “Blic” Mikulićeva, uz napomenu da je grize savest što ranije nije reagovala.

[adsenseyu1]

Mikulićeva u krivičnoj prijavi navodi, citiramo: “Kao radnik azila nalazim se pod svakodnevnim stresom jer sam prinuđena da svakoga dana sakupljam delove rastrgnutih i polu pojedenih pasa – sve kao posledica izgladnjivanja i držanja suviše velikog broja pasa na suviše malom prostoru, bez elementarnih uslova za život koje propisuje Zakon o dobrobiti životinja’’.

Direktor JKP ’’Drugi oktobar’’ Nebojša Perić kaže za “Blic” da je zgrožen slikama koje su se pojavile na društvenim mrežama i da je odmah u toku noći naredio istragu i izlazak ljudi na teren.

– Trenutno stanje u azilu nije ni približno tako, ali za ovo neko mora snositi odgovornost bez obzira na to kada su slike nastale. Postoje ozbiljne indicije da su nastale znatno pre mog dolaska u firmu, kao i da neke nisu napravljene u azilu. Bez obzira na to, krivci se moraju pronaći. Nisam bio obavešten o tome, možda i zato što sam aferu prethodnog rukovodstva u vezi sa izgradnjom azila izneo u medije odmah po stupanju na dužnost pre tri meseca – priča nam Perić.

[adsenseyu1]

Dodaje i da radnica koja je objavila fotografije “prema upravo prikupljenim izjavama već godinama pokušava da ucenjuje svoje nadređene”.

– Zbog svega toga sve okolnosti moraju biti pažljivo ispitane i svi odgovoni za ovaj skandal moraju snositi posledice. Zaista sam iskreno zgrožen i ovo je još jedan razlog više da zajedno sa Gradom istrajemo u odluci da ove godine izgradimo novi azil – naglašava Perić, uz napomenu da se psima daje dovoljna količina hrane propisana zakonom.

(Skandalozno.rs, Izvor: Blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "STRAVIČNO: Kanibalizam u vršačkom azilu – Rastrgnuti i polupojedeni psi"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.