STROGA KONTROLA: Gazde koje ne prijave stanare plaćaju VELIKE KAZNE

Dom

foto-ilustracija: pixabay.com

Veliki broj vlasnika “stanova na dan” su odlučili da postanu poreski obveznici i nastave da se ovim poslom bave legalno, i u skladu sa zakonom.

Miroslav Knežević, državni sekretar u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija za “Politiku” je rekao da su nova pravila dobro i povoljno rešenje za vlasnike nekretnina, koji se vode kao fizička lica, a bave se kratkoročnim iznajmljivanjem smeštaja.

Sudeći po dosadašnjem odzivu, mnogi su pravilno razumeli nove mere države, jer ukoliko svoje poslovanje ne uvedu u legalne okove, tokom kontrola turističke inspekcije slede kazne koje su značajno uvećane i kreću se od 150.000 do 350.000 dinara. Osim paušalnog poreza vlasnici nekretnina plaćaće i paušalnu boravišnu taksu.

Tako će vlasnici nekretnina u mestima prve kategorija plaćati 3.300 dinara godišnje po krevetu, u turističkim mestima druge kategorija 2.600 dinara, treće 2.000, četvrte kategorije 1.300, u nekategorisanim turističkim mestima ova takse iznosiće 1.000 dinara po krevetu, otkrio je Knežević.

Ministar Nebojša Stefanović: Sprema se velika istraga tužilaštva protiv Dragana Đilasa

Stanodavci se masovno prijavljuju, ali tačan broj prijavljenih paušalaca znaće se tek na jesen, za kada su najavljene poreske uprave za prvi kvartal, kada će turistička inspekcija vršiti i intenzivnije kontrole.

Predviđa se da će nove mere kontrolisanja vlasnika nekretnina pomoći u ostvarivanja većih prihoda u sektoru turizma, a i dovesti do smanjenja sive ekonomije.

Kontrole su stalne, ali prvi rezultati novih uredbi očekuju se na jesen.

            

(Skandalozno.rs/izvor: Politika)

Budite prvi sa komentarom na članku "STROGA KONTROLA: Gazde koje ne prijave stanare plaćaju VELIKE KAZNE"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.