SUĐENJE JUTKI SE PREMEŠTA U KRUŠEVAC: Proces u Brusu vodila prijateljica okrivljenog?

sud

Foto: youtube.com/RTV Brus

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki predsedniku opštine Brus premešta se u Osnovni sud u Kruševcu, saznaje “Blic”.

U presudi VKS, piše da je Vrhovni kasacioni sud utvrdio da je “tokom vođenja krivičnog postupka došlo do podele određenog broja građana koji podržavaju okrivljenog ili oštećenu što manifestuju okupljanjem ispred zgrade suda sa mogućnošću da eventualno dođe i do fizičkog obračuna, što je sve uticalo na nesmetano vođenje krivičnog postupka, a što sve predstavlja važne razloge za prenošenje nadležnosti”.

Prema nezvaničnim informacijama, suđenje je izmešteno u Kruševac jer postoje osnovi sumnje da je u Brusu mogao da utiče na čitav proces suđenja, a prema pojedinim navodima, sudija koja je vodila slučaj je Jutkina prijateljica.

Punomoćnik Marije Lukić, advokat Borivoje Borović prošlog meseca tražio je izuzeće postupajućeg sudije i predsednice suda, iako je znao da na to nema pravo ukoliko ga tužilac ne podrži. Međutim, na pretresu, na pitanje sudije da li podržava predlog, tužilac je rekao da “ostavlja sudu na ocenu”, iako u zakonu ta kategorija ne postoji.

Finska planira da uhapsi generala Nebojšu Pavkovića i isporuči ga Prištini?

Sudija Tipsarević, koji je prvobitno vodio slučaj, zamenjen je, a na njegovo mesto došla je sudija Svetlana Radojković. Ona je Borovića obavestila da je podnela zahtev za izmeštanje suđenja iz Brusa.

Suđenje je nekoliko puta odlagano, a Jutku su njegove “pristalice” ispred suda u Brusu dočekivale i pozdravaljale aplauzima, dok je Marija Lukić bila izložena teškom šikaniranju od strane okupljenih koji su čak na jednom od suđenja išli toliko daleko da su okupljenim novinarskim ekipama delili fotografije nage žene za koju su tvrdili da je Marija.

Čitav proces suđenja od trenutka kada je Marija Lukić iznela tvrdnje da ju je Jutka seksualno uznemiravao prati niz kontraverzi od pretnji Jutkinih ljudi Mariji, preko podnošenja ostavke sa mesta predsenika opštine, organizovane podrške i potencijalnog vraćanja mandata ovom čoveku.

Dozlogrdilo inaćenje Prištine: Predsednik Francuske sprema bolnu osvetu Haradinaju?

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Optužen je da je polno uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao oko 15.000 neprimerenih poruka.

           

(Skandalozno.rs/izvor: Blic.rs)

Budite prvi sa komentarom na članku "SUĐENJE JUTKI SE PREMEŠTA U KRUŠEVAC: Proces u Brusu vodila prijateljica okrivljenog?"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.