Suspendovana tužiteljka Euleksa: Objaviću informacije o misiji na Kosovu koje će potresti Evropsku uniju!

Objaviću sve informacije

Suspendovana tužiteljka Euleksa Marija Bamijeh izjavila je da će objaviti informacije o misiji Evropske unije na Kosovu koje će izazvati potres u EU, piše danas Koha Ditore.

Marija Bamijeh je suspendovana pošto je Koha Ditore objavila njene tvrdnje o korumpiranosti istaknutih zvaničnika Euleksa.

Odluku o suspenziji je šef Euleksa Gabriele Meuči potpisao pre nego što je Koha Ditore objavila tekst o korupcionaškoj aferi.

– Do sada nisam razgovarala sa medijima o bilo čemu, ali ako me suspenduju i ukoliko mi bude prećeno, imam pravo da se suprotstavim i objavim informacije. Ako žele da me pretvore u novog Džulijana Asanža, delovaću na taj način – rekla je Marija Bamijeh.

Koha ditore navodi da je Euleks na razne načine pokušao da spreči objavljivanje teksta, te da je nakon dostavljenih pitanja specijalna savetnica šefa Euleksa tražila sastanak i izrazila želju da vidi dokumenta koja poseduje Koha, a kao uslov da će odgovoriti na njihova pitanja.

„Nakon odbijanja rekla je da ne može da nam pomogne“, piše Koha ditore, pominje i pretnje krivičnim gonjenjem, a najavljuje i objavljivanje pisma tužiteljke Bami zasnovano na prisluškivanju.

Tužiteljka je, inače, prema pisanju Kohe, prikupila konkretne materijalne dokaze protiv dvojice visokih zvaničnika Euleksa i bivšeg zamenika glavnog tužioca Specijalnog tužilaštva Kosova Džonatana Ratela.

(Blic)

Budite prvi sa komentarom na članku "Suspendovana tužiteljka Euleksa: Objaviću informacije o misiji na Kosovu koje će potresti Evropsku uniju!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.