Svetski i regionalni MEDIJI bruje o gej MINISTARKI u novoj Vladi SRBIJE

Odgovor premijera

foto: Tanjug

Gotovo svi elektronski mediji u regionu preneli su da je mandatar Aleksandar Vučić objavio predlog za sastav nove vlade, koji do kraja sedmice treba da bude potvrđen u parlamentu, a deo medija akcenat stavlja na to da je za ministarku u budućoj vladi predložena Ana Brnabić koja, kako se navodi, ne krije da je homoseksualnog opredeljenja.

Portal Index.hr

foto: screenshot Portal Index.hr

Brnabić će, kako prenose, biti ministarka državne uprave i lokalne samouprave, te reči premijera Vučića koji je na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini rekao da se ona s ponosom govori o svojoj homoseksualnosti.

[adsenseyu1]

– Ona to ne krije i s ponosom govori. Ona je toliko fina i ljupka, rekla mi je: Predsedniče, ako vam to smeta, sigurna sam da će o tome sada govoriti… A ja sam joj odgovorio: Ne, mene zanima samo tvoj rezultat, a znam koliko si stručna i vredna – prepričao je Vučić razgovor s novom ministarkom, dodajći kako joj je biografija bez ikakvih mrlje te da ima izvrsnu radnu energiju, preneo je portal Index.hr.

Sarajevski klix.ba

foto: screenshot sarajevski klix.ba

Sarajevski portal Klix.ba prenosi da je premijer Vučić sastavio spisak ministara za novu Vladu Srbije na kojem je, kako se navodi, osam imena među kojima je i jedna pripadnica LGBT populacije.

Naslov na portalu "Jutarnjeg lista"

foto: screenshot – Naslov na portalu “Jutarnjeg lista”

Hrvatski “Jutarnji list” takođe u prvi plan ističu vest o novoj vladi informacijom da će u njoj biti gej ministarka.

foto: screenshot

“Vijesti” takođe to ističu u prvi plan.

Strane agencije: Ana Brnabić glavna vest i za strane agencije

Zapadne agencije izvestile su da je mandatar Aleksandar Vučić predložio sastav nove Vlade Srbije apostrofirajući činjenicu da je, kako navode, po prvi put u istoriji za ministarku predložena kandidatkinja koja ne skriva svoje homoseksualno opredeljenje.

Srpski mandatar kaže da će nova vlada uključiti ministarku koja je otvoreno gej, javlja AP uz napomenu da je to prvi takav slučaj u “konzerativnoj balkanskoj zemlji”.

[adsenseyu1]

Američka agencija navodi da je mandatar Aleksandar Vučić danas rekao da njegova buduća ministarka državne uprave i lokalne samouprave “ne krije svoje seksualno opredeljenje i da je svestan da bi to moglo privući pažnju“, ali da ga interesuju jedino njeni rezultati.

Srbija je obećala da će ojačati prava gej populacije u trenutku kada nastoji da udje u EU. Proteklih godina gej parade su održane pod zaštitom policije, podseća agencija.

I agencija AFP izvestila je da je premijer Vučić danas najavio novi kabinet koji uključuje i prvog otvoreno gej ministarskog kandidata.

Agencija citira Vučićevu izjavu da ga lično opredeljenje Ane Brnabić ne interesuje i da je “ona dobrodošla u srpsku vladu.”

Francuska agencija navodi da je u Srbiji i drugim balkanskim zemljama raširena homofobija i napominje da je Beograd “pod pritiskom” da poboljša zaštitu manjina uključujući LGBT zajednicu od kda je počela prgovore o pristupanju EU.

Više od 80 odsto stanovnika Srbije su pravoslavni hrišćani a na beograskoj Paradi ponosa u martu 2010. tvrdokorni nacionalisti su napali učesnike i sukobili se sa policijom povredivši 150 ljudi zbog čega su vlasti naredne tri godine zabranjivale paradu, podseća AFP.

Italijanska agencija Ansa navodi da će u novoj vladi Srbije biti i jedan ministar homoseksualac što je “apsolutna novina za Srbiju i za ostatak Balkana”.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

1 komentar na "Svetski i regionalni MEDIJI bruje o gej MINISTARKI u novoj Vladi SRBIJE"

  1. Pa ako nije vazno zasto uopste vucicu to i pominjes ,,Sexualnost je privatna stvar a ti lupas na sva zvona o tome,,

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.