Tači i Haradinaj: Priština će preuzeti obaveze iz dijaloga u Briselu

KiM

Ramuš Haradinaj i Hašim Tači – foto: AP

Kosovski predsednik i premijer, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, razgovarali su danas o “funkcionalizaciji Upravljačkog tima za formiranje Zajednice srpskih opština u bliskoj budućnosti”.

U saopštenju iz Tačijevog kabineta, reakcije iz Beograda se nazivaju “pretećim”, ali se poručuje da će Priština poštovati obaveze koje je preuzela u procesu dijaloga.

„Preteći tonovi iz Srbije neće imati nikakav efekat na Kosovu. Kosovske institucije ocenjuju da je dijalog a ne ultimatum jedini put napred za izgradnju evropskog i multietničkog Kosova“, navodi se u saopštenju Tačijevog kabineta.

Kako se precizira, TačiHaradinaj su razgovarali o nekoliko tema, uključujući i funkcionalizaciju Upravljačkog tima za formiranje ZSO u bliskoj budućnosti, a “uvek imajući u vidu principe Brisela, ustavne principe Kosova i odluku Ustavnog suda”, preneo je RTK2.

Tokom sastanka kosovski predsednik i premijer razgovarali su o brojnim političkim pitanjima i najnovijim događajima na severu Kosova.

U saopštenju se tvrdi da je zajednički zaključak Tačija i Haradinaja da će Priština poštovati obaveze koje su preuzete u procesu dijaloga o normalizaciji odnosa s Beogradom u Briselu.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Tači i Haradinaj: Priština će preuzeti obaveze iz dijaloga u Briselu"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.