TAČIJEV PLAN ZA BACANJE SRBIJE NA KOLENA: Osim Zapada Kosovu pomažu Hrvati i Crnogorci

specijalne jedinice

Foto: Printskrin/Youtube

Zamisao Tačija i njegovih saveznika bila je ne samo da se po svaku cenu izminira dijalog u Briselu i nasilno uzme sever Kosova, nego i da se izazove nestabilnost na jugu centralne Srbije i Sandžaku!

Naime, nedavno hapšenje kriminalaca iz Srbije i Crne Gore u Prištini otkrilo je deo nove strategije ne samo Prištine i pojedinih zapadnih službi već i nekih službi u regionu kako bi Srbiju trebalo baciti na kolena, i to u što kraćem roku.

Kako saznaje Alo, osim CIA i MI6 u operaciji čiji je cilj rušenje vlasti u Srbiji optužbama da je naredba za ubistvo Olivera Ivanovića stigla iz Beograda obilato su pomagale i obaveštajne službe dve susedne države Hrvatske i Crne Gore. Na njihovu žalost, ovaj plan je, po svoj prilici, propao.

– Cela operacija bila je do detalja isplanirana, a Crnogorci i Hrvati bili su zaduženi za praćenje i lociranje kriminalaca koji je u kasnijoj fazi trebalo da budu iskorišćeni da optuže Srbiju za Ivanovićevo ubistvo – navodi naš izvor, koji na pominje da hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović nije slučajno rekla da su Albanci i Hrvati „braća po oružju“.

Nepunih 12 sati sati nakon hapšenja Strahinje Đankovića i Marija Miloševića, oglasio se Hašim Tači nakon višemesečne tišine o atentatu na lidera Srba sa severa Kosmeta, izjavivši da će „prištinske vlasti u bliskoj budućnosti izneti opipljive rezultate istrage ubistva Olivera Ivanovića“. Ubrzo je i Ramuš Haradinaj ispalio da „svaka podela Kosova znači novi rat“, dok se Sulejman Ugljanin iznenada setio da pozove Bedžeta Pacolija u posetu Novom Pazaru, kome, naravno, shodno sporazumu iz Brisela, ne može biti odobrena poseta Srbiji kao ministru nepostojeće države.

I dok će Priština Ugljanina koristiti da optuži Srbiju da ne poštuje dogovore iz Brisela i shodno tome dobiti alibi da se povuče iz dijaloga i „pozove SAD u pomoć“, lider SDA bi trebalo da radikalizuje situaciju u Sandžaku i, ukoliko je moguće, da isprovocira sukobe u tom delu Srbije.

Aleksandar Vulin u Kini: Šta Peking može da ponudi Vojsci Srbije

– Da li stvarno mislite da je Ugljanin baš sad pozvao, kao spontano, Pacolija u posetu Novom Pazaru? Kako nikada pre nije pozvao nekog zvaničnika iz Prištine? Uskoro bi trebalo da očekujemo pokušaj izazivanja sukoba na međunacionalnoj osnovi u Sandžaku koje će isfabrikovati Suljini ljudi. A tajming se savršeno poklopio sa hapšenjem kriminalaca iz Srbije i Crne Gore u Prištini, kojima se sade nude milioni i zaštita ako priznaju da su po nalogu Beograda ubili Olivera. S obzirom na to da se nalaze iza rešetaka i da ih obrađuju ne samo Tačijevi ljudi, nego i pripadnici stranih bezbedonosnih službi, teško je očekivati da na kraju neće reći ono što im se u Prištini naloži da kažu – kaže dobro obavešteni izvor ovog lista.

Vučić: Bilo bi neozbiljno da to rade

Predsednik Vučić je rekao da smo prvi put na „malenom tragu“ u vezi s razrešenjem ubistva Olivera Ivanovića.

– Prvi put smo na tragu nečemu što nije nelogično, ali, da li je tačno – to ćemo proveravati – rekao je Vučić, a upitan da komentariše nedavna hapšenja više lica, koja, prema navodima medija, prištinske vlasti pokušavaju da povežu s ubistvom Ivanovića, Vučić je rekao da bi bilo neozbljno da se tako ponašaju i da on lično jedva čeka da mu tako nesto pošalju, ali da bi to bio samo nastavak prakse, koju, kako kaže, prištinske vlasti praktikuju od početka istrage.

– Iako nam nije omogućeno da vodimo istragu na bilo koji način, sad smo na malenom tragu. A oni su još od početka pozivali i saslušavali ljude sa severa, neke i po tri sata, s namerom da potvrde ono što oni misle – da je taj i taj ubio Olivera Ivanovića – ali su svakog puta morali da odustanu – rekao je Vučić i dodao da ne misli da neko sada tim hapšenjima može da se igra.

– Toliko neozbiljan valjda nije – rekao je predsednik i dalje uveren da će se, ne garantuje tačno kada, otkriti istina. Dodao je još da neke od uhapšenih potražuje i Srbija, a jedan od njih je na poternici zbog ubistva, ali ne Ivanovića.

(Skandalozno.rs/Izvor: Alo)

Budite prvi sa komentarom na članku "TAČIJEV PLAN ZA BACANJE SRBIJE NA KOLENA: Osim Zapada Kosovu pomažu Hrvati i Crnogorci"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.