Težak udarac za SRBIJU: Miloš Teodosić ne ide na Evropsko prvenstvo!

Magija

foto: Reuters

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić neće moći da nastupi na predstojećem šampionatu Evrope, potvrdio je selektor Aleksandar Đorđević.

Hronična povreda lista, zbog koje je propustio deo priprema i sve dosadašnje trening utakmice našeg najboljeg tima, ne može da bude u potpunosti zalečena do početka takmičenja u Turskoj, pa su selektor Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić, posle konsultacija sa medicinskim timom naše reprezentacije i LA Klipersa, zajednički doneli ovu tešku odluku.

[adsenseyu5]

“Nažalost, povreda koja muči Tea, ne dozvoljava mu da do Evropskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz LA Klipersa.

Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača i doneli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće takmičenje.

On je igrač koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvek bila velika. Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna.

Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama”, rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević, a preneo sajt KSS.

Zbog povreda na Evrobasket neće ići ni Nemanja Bjelica, Marko Simonović i Miroslav Raduljica.

Ovom spisku treba dodati i Nikolu Jokića, koji je otkazao nastup na EP kako bi se što bolje spremio za NBA sezonu.

[adsenseyu5]

Jedina lepa vest za Đorđevića i srpske navijače je da će se reprezentaciji na turniru u Atini priključiti oporavljeni Nemanja Nedović.

(Kurir sport)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Težak udarac za SRBIJU: Miloš Teodosić ne ide na Evropsko prvenstvo!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.