Tomislav NIKOLIĆ: Trenutno ne postoji niko ko bi bio bolji PREDSEDNIK od mene

Predsednik Srbije

foto: Tanjug, arhiva

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da još ne razmišlja o predsedničkim izborima, da nije tražio podršku ni od koga, ali i da trenutno ne vidi ko bi sada taj posao mogao bolje da obavlja.

On je odgovarajući na pitanja novinara da li je tražio podršku Aleksandra Vučića za predsedničke izbore i komentar da se ne pojavljuju tako često zajedno, rekao da je svakodnevno u kontaktu i na vezi sa premijerom, a da će se ubuduće češće pojavljivati zajedno u javnosti.

Na pitanje novinara da li to što su se danas zajedno pojavili u Gradskoj kući u Kruševcu gde je potpisan ugovor sa nemačkim investitorom i da li tu ima neke simbolike, Nikolić je rekao da će se i sutra zajedno pojaviti.

[adsenseyu5]

Obećavam, češće ću se pojavljivati sa Vučićem u javnosti

– Pojavićemo se i sutra zajedno, mi imamo različite poslove, a ako tražite neku simboliku u tome, evo od sada ćemo se više pojavljivati zajedno u javnosti, ali nema potrebe jer smo na stalnoj vezi i kontaktu i zato što ni on ni ja ne vodimo politiku zbog koje bi neko od nas imao neku primedbu ili prigovor. Ako zaista treba da se pojavljujemo češće zajedno, sad vam obećavam – od danas ćemo se pojavljivati češće zajedno – rekao je on.

Na pitanje da li će se vratiti u SNS ako sledeće godine više ne bude predsednik Srbije Nikolić je odgovorio: “A što me pitate ukoliko ne budem, ajde pitajte me ukoliko budem predsednik“.

On je tom prilikom čestitao i godišnjicu SNS.

Primedbe na moj posao su potpuno besmislene

– Kada odlučim onda ćete svi saznati, ali mislim da to nije toliko bitna tema i da ima i važnijih od toga ko će sve biti kandidat na predsedničkim izborima. Sigurno da imam energije i volje i jedan drugi, porodični život koji sam zapostavio. Videćemo šta će da prevagne – rekao je predsednik Nikolić.

On je rekao da se trudi da odlično obavlja svoj posao i da su sve primedbe potpuno besmislene.

[adsenseyu1]

– Odnose se na to da li sam vezao pertle ili ne, a ne da li sam uradio nešto dobro za Srbiju. Ja se ne stidim nijednog susreta sa bilo kojim državnikom i ne postoji neki susret posle kojeg je predsednik neke države rekao da tek sada ne ceni Srbiju i ne voli je kad je upoznao njenog predsednika – rekao je Nikolić.

On je rekao i da je sada potpuno drugačija situacija i da je mnogo toga dobrog što se u Srbiji dešava proisteklo iz izvanrednih odnosa ili predsednika države sa predsednikom neke druge države ili predsednika vlade sa predsednikom vlade neke druge vlade.

Tako da sam u svoj posao potpuno uveren. Da, u Srbiji će neko nekad bolje da ga radi sigurno, ali u ovo vreme ne vidim ko bi to mogao bolje da radi – istakao je Nikolić.

Bezumno da nam neko zameri zbog humanitarne pomoći

Nikolić je izjavio danas i da bi bilo bezumno da neko zameri Srbiji što je poslala humanitarnu pomoć Siriji – gradu Alepu, dodajući da će ukoliko se to dogodi Srbija s prezirom odbaciti prekor.

[adsenseyu1]

– “Bilo bi bezumno da bilo ko zameri nekome zbog toga što se bavi humanitarnim radom ili zato što daje svoju pomoć bez ikakve naknade, dakle Srbija pomaže nevoljnike širom sveta, jer je često bila u prilici da je drugi pomažu i zbog toga ne očekuje prekor, a ako stigne neki prekor mi ćemo to da odbacimo, rekao bih s prezirom” – rekao je Nikolić odgovarajući na pitanja novinara u Kruševcu.

Kako piše u Bibliji…

Citirajući Bibliju, predsednik je poručio da “desna ruka ne zna šta je dala leva”, a da naš narod kaže da “kada činiš dobro delo nemoj da udaraš u velika zvona”.

– “Mi činimo dobra dela svuda gde možemo u svetu i mi to neobjavljujemo, ali zaista ne očekujemo da bilo ko zameri da li smo na levoj ili desnoj strani uputili pomoć, da li smo uputili u Rusiju ili EU ako oni nešto ne govore između sebe ili se svađaju” – kazao je predsednik Srbije.

Nikolić je naglasio da svako dete gde god da živi, a nema uslove za život ili je izgubilo krov nad glavom zaslužuje da Srbija kaže – evo imamo ovoliko koliko imamo i toliko ćemo da damo.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Tomislav NIKOLIĆ: Trenutno ne postoji niko ko bi bio bolji PREDSEDNIK od mene"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.