Tragedija kod Krupnja: Dvojicu meštana zatrpala zemlja dok su postavljali cevi za vodovod!

Poginuli

Zoran Ranković (25) i Dobrivoje Živanović (47), obojica iz sela Šljivova kod Krupnja, poginuli su juče oko 10 sati kad se na njih obrušila veća količina zemlje dok su radili na izgradnji vodovoda.

Kako saznajemo, Ranković i Živanović nalazili su se u kanalu koji su čistili od zemlje da bi postavili vodovodne cevi kad su ih zatrpali zidovi iskopine.

Nastradali su zajedno s komšijom Milanom Stefanovićem (44) gradili vodovod za 12 kuća u zaseoku Stefanovići, među kojima su bili i njihovi domovi. Oni su nameravali da manje cevi zamene većim jer im je pritisak vode bio slab.

– Građevinska mašina u vlasništvu JP „Put Krupanj“ pre nekoliko dana je iskopala kanal. Na meštanima je bilo da polože vodovodne cevi. Njih trojica su došla juče kako bi iskopinu očistili od zemlje. Ranković, Živanović i Stefanović radili su u kanalu dubokom oko 2,5 metara, da bi Milan potom izašao. Samo nekoliko minuta kasnije na njegove komšije sručila se velika količina zemlje. Imao je sreće, spasao se u poslednjoj sekundi. Ko zna da li bi izvukao živu glavu da je ostao u rupi koja je bila zatrpana – kaže izvor Kurira iz istrage.

Milan je odmah pozvao meštane u pomoć kako bi spasli dvojicu komšija.

– Nekako su uspeli da ih otkopaju i izvuku iz kanala. Ranković je, nažalost, već bio mrtav, spasa mu nije bilo. Živanović je davao znake života i odmah je prevezen u bolnicu. Međutim, preminuo je čim su stigli ispred medicinske ustanove u Krupnju – kaže naš sagovornik.

Komšije su u šoku zbog tragedije koja ih je zadesila, a kako kažu, nastradali su bili dobri ljudi, uvek spremni svakom da se nađu u nevolji. Živanović i Ranković bavili su se poljoprivredom, od čega su i živeli.

– Dobrivoje je bio vredan i radan čovek. Imao je sina i udatu ćerku. Roditelji su mu živi. Šta će oni sad bez njega? Ne znam kako će preživeti ovu tragediju – priča uplakana rođaka.

Meštani kažu da je stradali Zoran Ranković bio najmlađi u selu.
– Zoran je bio divan mladić, uvek veseo i nasmejan. Svima je pomagao, odlučio je da ostane u selu i komšijama je bio desna ruka. Sada su opet ostali samo stariji ljudi u selu. Njegovi roditelji imaju i ćerku koja se udala. Deda mu je živ, ali života za njega više nema.

Velika tragedija nas je zadesila i zavila nas u crno. Ne pamtimo ovakvu nesreću u selu – ispričala je komšinica.

(kurir)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Tragedija kod Krupnja: Dvojicu meštana zatrpala zemlja dok su postavljali cevi za vodovod!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.