Traži podršku: Ramuš Haradinaj spreman da nađe zajednički jezik sa Srpskom listom

Intervju

Ramuš Haradinaj – foto: Fonet

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je da će se pitanje demarkacije sa Crnom Gorom naći u kosovskoj skupštini sledeće nedelje, navodeći da je “spreman da pronađe zajednički jezik sa Srpskom listom” kako bi podržala taj sporazum.

U intervjuu za RTK, Haradinaj je rekao da je “u stalnim razgovorima sa Srpskom listom i da postoji mogućnost da i oni podrže sporazum, čime će biti obezbeđen dovoljan broj glasova za njegovo usvajanje”.

– Srpska lista za sada ne odbija razgovor na ovu temu, ali su i u međusobnim razgovorima o mogućnosti da podrže ovaj proces. Ja poštujem Srpsku listu, izabrane poslanike, njihov autoritet, oni su ljudi sa Kosova, razgovaramo sa njima kako bi oni pomogli slobodu kretanja – rekao je Haradinaj.

On je dodao da “međutim, sloboda kretanja ne može doći gubitkom teritorije ili davanjem koncesija”.

– Ja sam spreman da pronađemo zajednički jezik sa Srpskom listom i verujem da je ovo u interesu i kosovskih Srba, jer i oni nemaju bezvizne pasoše i ne mogu da putuju u inostranstvo – kazao je Haradinaj.

RTK na srpskom jeziku podseća da je Srpska lista juče odbacila insinuacije o navodnom pogađanju njihovih poslanika u vezi sa pitanjem demarkacije sa Crnom Gorom.

– Za Srpsku listu tema demarkacije uopšte ne postoji, niti nas to pitanje interesuje, i njime neka se bave albanske partije u skladu sa svojim političkim programima – navedeno je u petak iz Srpske liste.

Podseća se da je sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom potpisan još avgusta 2015. u Beču, pri čemu ga je Skupština Crne Gore odmah ratifikovala, a Evropska komisija je stavila do znanja Prištini da bez ratifikacije ovog sporazuma neće dobiti bezvizni režim.

(Skandalozno.rs, Izvor: Tanjug)

Budite prvi sa komentarom na članku "Traži podršku: Ramuš Haradinaj spreman da nađe zajednički jezik sa Srpskom listom"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.