Trka je gotova: Donald TRAMP je novi predsednik SAD!

Pretnja

foto: Tanjug/AP

Sad je već izvesno: Donald Tramp je osvojio 270 elektorskih glasova, koliko mu treba za pobedu na američkim predsedničkim izborima. Hilari Klinton je osvojila 218 elektorskih glasova.

To je to: Tramp je predednik (Foto: Printscreen YouTube)

foto: Printscreen YouTube

Uoči otvaranja birališta, Hilari Klinton imala je na nacionalnom nivou 2 odsto prednosti u odnosu na Donalda Trampa za dva odsto. Neizvesno je bilo i na startu, ali već na pola izborne noći Tramp je postao favorit.

[adsenseyu5]

Republikanac je osvojio ključne države – Ohajo, Floridu i Severnu Karolinu a pobedom u Viskonsinu probio je takozvani “Plavi zid“.

https://youtu.be/q6NXKGdJMDg

“Bili ste tako odani tokom ovog 18-mesečnog puta. Imamo sjajan ekonomski plan. Udvostručićemo rast i postati najjača sila. Istovremeno, razvićemo sjajne odnose s drugim zemljama. Nijedan san i izazov nisu preveliki.

[adsenseyu1]

Amerika se više neće zadovoljavati ničim što je manje od najboljeg. Želim da poručim svetskoj zajednici: pošteno ćemo se odnositi prema svima. l ljudima drugih nacija poručujem: želimo saradnju a ne konflikte”, izjavio je novi američki predsednik i zatim se zahvalio članovima porodice i kampanje.

foto: printscreen

“Biću predsednik svih Amerikanaca. Ovo mi mnogo znači. Za one koji su odabrali da me ne podrže, tražim vašu pomoć kako bismo doneli korist našoj velikoj zemlji. Milionima vrednih muškaraca i žena, poručujem da ću služiti vama, narodu. Ova zemlja ima izvanredan potencijal, a zajedno ćemo napraviti divne stvari. Svi imate veliki potencijal, i iskoristićemo ga. Gradićemo mostove, aerodrome, bolnice, škole, obnovićemo infrastrukturu, a dati posao milionima ljudi”, najavio je Tramp.

[adsenseyu1]

“Žao mi je što ste čekali, ovo je komplikovan posao. Hvala vam mnogo. Upravo sam primio poziv od sekretarke Klinton. Čestitala nam je na pobedi, jer ovo je naša pobeda, i ja čestitam njoj i njenoj porodici na veoma teškoj borbi”, rekao je Tramp.

Foto: Printscreen Fox News

foto: Printscreen Fox News

Donald Tramp slavi pobedu u izbornom štabu. Budući potpredsednik SAD, Majk Pens, prvi je izašao u pratnji porodice da najavi novog predsednika, koji se pojavio praćen prvom damom Melanijom i celom porodicom.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Trka je gotova: Donald TRAMP je novi predsednik SAD!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.