Turističke agencije NEĆE da vraćaju NOVAC turistima koji odustanu od puta u TURSKU!

Ilustracija

Turisti iz Srbije koji zbog straha od nemira odustanu od putovanja na odmor u Tursku ostaće i bez para i bez letovanja, jer im turističke agencije neće vratiti novac, saznaje Kurir.

[adsenseyu6]

Iako je premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao građane da ne putuju u tu zemlju zato što niko ne može da im garantuje bezbednost, turističke agencije neće da vraćaju novac samo na osnovu usmene preporuke iz srpske vlade.

– U Turskoj nije uvedeno vanredno stanje, a vlada Srbije nije zvanično zabranila putovanja u Tursku pa agencije nemaju pravni osnov da otkazuju aranžmane niti da vraćaju novac putnicima.

Zasad je ukupno 10 do 15 putnika otkazalo letovanje u Turskoj.

Agencije će se ponašati u skladu sa ugovorom kao i u slučajevima kad putnik otkazuje aranžman na dan ili nekoliko dana pre putovanja.

To znači da će oni koji su odustali dobiti oko 10 odsto uplaćenog novca – kaže za Kurir Milan Lainović, predsednik Upravnog odbora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA).

On dodaje da će, ukoliko vlada Srbije zabrani putovanja u Tursku, agencije tada morati da vraćaju novac turistima.

U tom slučaju štetu će pretrpeti agencije jer bi mogle da povrate samo novac od „Er Srbije“ za avio-karte, dok bi im pare uplaćene hotelima propale – objašnjava Lainović i naglašava da do sredine avgusta u Tursku treba da otputuje 4.200 turista iz Srbije, dok ih je trenutno tamo nekoliko hiljada.

[adsenseyu1]

Iz vlade Srbije nisu objasnili kako će se ovaj problem biti rešen.

(Skandalozno.rs, Izvor: Kurir, foto: pixabay)

Budite prvi sa komentarom na članku "Turističke agencije NEĆE da vraćaju NOVAC turistima koji odustanu od puta u TURSKU!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.