Tužilaštvo Haškog tribunala: Pod hitno ukinite odluku o puštanju Šešelja na slobodu!

Paljenje zastava

Tužilaštvo je danas uputilo Žalbenom veću Haškog tribunala hitan predlog za izvršenje odluke o ukidanju prevremenog oslobađanja Vojislava Šešelja, saopšteno je iz Tribunala.

Tužilaštvo je u Predlogu, koji je potpisao glavni tužilac Serž Bramerc, zatražilo od Žalbenog veća da naloži Pretresnom veću da opozove odluku o privremenom puštanju u roku od jednog dana od dana odluke o ovom predlogu.

Podsećajući da je 30. marta Žalbeno naložilo Pretresnom veću da “odmah” izda nalog za opozivanje privremenog oslobadjanja i naloži mu da se vrati u pritvorsku jedinicu, Tužilaštvo navodi da dve sedmice posle toga Pretresno veće nije sprovelo odluku Žalbenog veća.

Odluka Žalbenog veća bila je nedvosmislena, navodi Tužilaštvo, dodajući da Pretresnom veću nije ostavljeno pravo da odlučuje da li će opozvati privremeno oslobađanje ili period vremena u kom će to učiniti.

Međutim, kako se ističe, Pretresno veće još nije sprovelo odluku i umesto toga, čekalo je deset dana pre nego što je bilo šta preduzelo i potom samo naložilo Sekretarijatu da mu pribavi medicinske informacije o Šešeljevom zdravlju.

Tužilaštvo ocenjuje da je to “neopravdano odlaganje nedvosmislenog naloga Žalbenog veća” i dodaje da je Šešeljevo zdravstveno stanje “irelevantno za sprovođenje te odluke” i “ne može sprečiti sprovodjenje odluke”, jer njegovo zdravlje ne bi trebalo da trpi “nikakvu štetu od njegovog povratka u Hag”.

(Tanjug)

[adsenseyu4][adsenseyu4]

Budite prvi sa komentarom na članku "Tužilaštvo Haškog tribunala: Pod hitno ukinite odluku o puštanju Šešelja na slobodu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.