U blizini kuće premijera Aleksandra VUČIĆA policija pronašla blindirani automobil u kojem su se nalazili sanduci s ORUŽJEM!

Odgovor premijera

foto: Tanjug

U blizini kuće premijera Aleksandra Vučića policija je pronašla blindiranim automobil u kojem su se nalazili sanduci s oružjem, potvrđeno je “Blicu”.

Prema našim informacijama, automobil sa oružjem bio je parkiran u šumi u Jajincima, nedaleko od kuće u kojoj često boravi premijer Vučić, i u kojoj on često boravi.

[adsenseyu5]

U sanducima su pronađene bombe, zolje i municija.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, policija je pronašla jednu zolju, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, 4-5 metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Oružje i municija pronađeni su u šumi, 15 metara pred skretanje za porodičnu kuću oca premijera u kojoj Vučić često boravi.

Premijer Aleksandar Vučić oglasio se povodom navoda da je u blizini kuće njegovog oca pronađen arsenal oružja i municije.

– Ne mogu da dajem nikakve izjave dok ne dobijem info od BIA i policije. To je sve što mogu u ovom trenutku da kažem – rekao je premijer Vučić.

[adsenseyu1]

Kako javljaju reporteri “Blica”, policija je blokirala ceo potez u kojem su pronađeni automobil i i propuštaju se samo određena vozila uz rigoroznu kontrolu.

Vulin: Dajte odgovor ko hoće da ubije premijera

Ministar Aleksandar Vulin pozvao je večeras nadležne službe da daju odgovore na pitanje ko je pripremao ubistvo premijera Aleksandra Vučića i dodao da oni koji nisu u stanju da nakon svih ovih godina daju odgovor na to i druga pitanja treba da se sklone i prepuste mesta onima koji to hoće da rade.

– Ovo sigurno nije prvi put, a nažalost neće biti ni poslednji da se priprema ubistvo premijera i članova njegove porodice ukoliko ne budemo najzad saznali imena ko su ti ljudi, po čijem nalogu to rade – rekao je Vulin u reagovanju na vest da je u blizini Vučićeve porodične kuće pronađen sanduk oružja i zolja.

Vulin je za tv Pink rekao da će Vučić pokušati da minimalizuje slučaj i da to zapravo nema velike veze sa njim i njegovom bezbednošću.

[adsenseyu1]

– Nadležne službe su dužne da nam daju odgovore ko je pripremao ubistvo predsednika vlade, nadležne bezbednosne strukture su dužne da zaštite porodicu predsednika vlade, da zaštite njega i ustavni poredak u ovoj zemlji.

Oni koji su u državnim strukturama, koji su u bezbednosnim strukturama, a nisu u stanju da nakon svih ovih godina daju odgovor na ta pitanja, treba da se sklone i prepuste svoja mesta onima koji to mogu da rade i onima koji to hoće da rade – rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, ne može biti slučajno ne samo da se nađe automobil pun oružja nego i zolja koja služi za uništavanje blindiranih vozila – baš onih koji koriste najviši državni funkcioneri.

On je upozorio da kada se pogleda unazad vidi se medijski linč koji se dešava godinama, u kojima se poziva na rušenje vlasti na ulicama i krvave scenarije i u kojima je potpuna umetnička sloboda reći da Vučića treba ubiti.

[adsenseyu1]

– Ponavljam država mora da odgovori na ovo, a ako nije u stanju da nam na ovo odgovori onda mora da se pitamo u kakvoj državi živimo – rekao je Vulin.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "U blizini kuće premijera Aleksandra VUČIĆA policija pronašla blindirani automobil u kojem su se nalazili sanduci s ORUŽJEM!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.