U Srbiji će sredinom ove godine biti uvedeni i elektronski ZDRAVSTVENI kartoni: Evo šta to znači

Uzorak

foto: RFZO

Posle zdravstvenih knjižica, u Srbiji će sredinom ove godine biti uvedeni i elektronski kartoni u kojima će svi podaci o pacijentu lekarima biti dostupni na jednom mestu.

U elektronskom kartonu će se, pored osnovnih ličnih podataka, naći i krvna grupa pacijenta, spisak svih propisanih i podignutih lekova, podaci o bolestima od većeg javno-zdravstvenog značaja, podaci o alergijama, liste svih pregleda kod lekara specijaliste, prijema u bolnicu, snimanja na aparatima sa izveštajima, kao i liste zakazanih i izvršenih operacija.

[adsenseyu5]

– Uvođenjem ovog kartona znatno će se olakšati rad i lekarima, ali i lečenje pacijenata. Ovo će biti posebno od koristi kada je u pitanju neki hitan slučaj.

Takođe, elektronski karton bi trebalo da sadrži i spisak svih skenera ili količine drugih zračenja koje je neko primio.

Elektronski karton neće imati podatke o tome da li je neko donor organa – kaže izvor Kurira i dodaje da je predviđeno da samo izabrani lekar ima uvid u sve, dok će ostali doktori moći da vide samo one podatke koji su mu potrebni za lečenje.

(Skandalozno.rs, Izvor: kurir.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "U Srbiji će sredinom ove godine biti uvedeni i elektronski ZDRAVSTVENI kartoni: Evo šta to znači"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.