Udovica pokojnog pilota helikoptera tvrdi: Nije moj Omer kriv, on nikada nije pio!

Ispovest

Šta da vam kažem kada to nije istina. Nije moj Omer kriv. On nikada nije pio – skupila je juče malo snage da progovori koju reč Slavica, udovica pokojnog pilota Omera Mehića u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir.

Od kada je izgubila supruga, retko kome otvara i vrata svog stana u Bulevaru vojvode Stepe u Novom Sadu. Juče ih je otvorila, ali ona nema snage ni da priča, utučena je, jedva stoji…

– Razočarana sam mnogo u taj izveštaj. Ne verujem u njega. Da je moj Omer stvarno bio pijan, kao što to kažu, zašto to nisu saopštili drugi dan posle tragedije, kada je završena obdukcija tela, nego sada posle više od dve nedelje. Zbog čega im je trebalo toliko vremena da kažu? – vidno uznemirena priča Slavica i dodaje:

– Do juče heroj, a danas ispade on krivac za smrt svih u helikopteru.

Mehićeva udovica naglašava i da se njen suprug strogo držao vojničkog režima.

[adsenseyu1]

– Moj Omer nije nikada konzumirao alkohol. To vam tvrdim. Tolike godine sam provela s njim u braku, valjda poznajem svoga muža. On je imao vojnički režim života – strogo je vodio računa i pazio šta jede, svaki dan je pešačio. Nekada je preterivao, pa sam ga ubeđivala da može da pojede nešto što je on izbegavao, ali ni to nije hteo da krši, a kamoli da pije alkohol – kaže Slavica, dodajući da je sada sramno tako saopštiti jer mrtva usta ne govore.

Slavica je s Omerom provela, kako kaže, predivnih 18 godina braka, iz kojeg ima dva sina – Davida (17) i Denisa (14).

– Evo vam samo jedan primer da on nije pio. Stariji sin David, koji je reprezentativac u odbojci, vratio se sa takmičenja iz Turske. Tada je doneo Omeru dva piva „efes“. To je bilo 4. marta. Omer ih je samo pogledao i stavio u frižider. Nije uzeo da ih popije, iako ih je doneo njegov miljenik. I dan-danas ta piva stoje. A ne da je pio na radnom mestu – govori Slavica, zastajući sa pričom. Razmišlja da li više išta da kaže. Očekivala je, priča ona, neki sumnjivi izveštaj, ali ovako nešto joj „ni u snu nije palo“.

Izveštaj u kom se navodi da je u krvi pokojnog pilota Mehića pronađeno 0,68 odsto alkohola zaprepastio je i, kako kaže za Kurir, potpuno slomio njegovog sedamdesetdvogodišnjeg oca Ramiza i majku Fatimu.

– Nisam to očekivao – jedva da je zaustio posle kraće pauze. A onda se pribrao:

[adsenseyu1]

– Prvo, moj sin nikada nije pio. To da bude jasno. Nikada alkohol nije trošio. To što su napisali je nemoguće. Apsolutno nemoguće! I to će vam reći svi koji su Omera poznavali. On je bio svestan svoga posla, svestan toga što radi. Okriviti tako ljude koji ne mogu da se brane… Mrtva usta ne govore. Nema tu duše – uznemireno kaže Ramiz Mehić i nastavlja:

– Odgovorno tvrdim i to mogu krvlju potpisati da moj sin alkohol nije trošio. On je znao da mu je opasno na poslu. Omer je bio častan i pošten oficir i ne bi se time igrao. Znao je šta radi.

Slavica Mehić kaže i da je niko iz Vojske nije obavestio o izveštaju.

– Niko se nije udostojio da mi saopšti. Niko od njih više nije ni dolazio posle sahrane. O tom sramnom izveštaju obavestio me je rođak jer ste vi kontaktirali sa njim. Pitam se da li neko ko je poznavao Omera može da poveruje u to. Znam da je živeo za vojsku i spasavanje ljudskih života.

Bio je junak. Ne samo naš nego svačiji. A sada neko baca ljagu na njega – zaključuje Slavica.

(Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "Udovica pokojnog pilota helikoptera tvrdi: Nije moj Omer kriv, on nikada nije pio!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.