UEFA odlučila: 3:0 za Srbiju, oduzimanje 3 boda i igranje bez publike zbog loše organizacije!

Presuda

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da prekinutu utakmicu kvalifikacija za EP 2016. godine između Srbije i Albanije registruje službenim rezultatom 3:0 u korist našeg tima, saopštio je FSS.

Međutim, Srbija je kažnjena sa oduzimanjem tri boda zbog loše organizacije meča sa Albanijom. FSS je kažnjen sa 100.000 evra, a naredne dve utakmice naš nacionalni tim u kvalifikacijama za EP 2016. odigraće pred praznim tribinama.

S druge strane, FS Albanije je kažnjen sa 100.000 evra. Ovu odluku je donela tročlana Kontrolna i disciplinska komisija UEFA, koju su činili Tomas Partl (Austrija), Žoel Volf (Luksemburg) i Hans Lorenc (Nemačka).

FSS je naveo da će pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biti dostavljeno u narednih pet dana. Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obe strane će imati rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA. Posle podnošenja najave žalbe, obe strane će imati rok od 5 dana da iste dostave nadležnom organu UEFA.

FSS će danas u 13,00 sati održati vanrednu sednicu Odbora za hitna pitanja na kojem će biti reči o kazni UEFA.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letelica, dron, sa zastavom takozvane velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti. Susret je prekinut pri rezultatu 0:0.

Sastanak Kontrolne i Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije (UEFA) posvećen prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije završen je u četvrtak u Nionu posle celodnevnog zasedanja, a konačna odluka o kaznama dostavljena je jutros našem nacionalnom savezu.

(Kurir)

Budite prvi sa komentarom na članku "UEFA odlučila: 3:0 za Srbiju, oduzimanje 3 boda i igranje bez publike zbog loše organizacije!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.