Upoznajte čoveka koji će voditi Rusiju posle Vladimira Putina – VIDEO

Naslednik

foto: Wikipedia/Министерство обороны Российской Федерации

Vladimir Putin užurbano sprema čoveka koji će voditi Rusiju posle njega, a njegovo ime je Aleksej Djumin, piše Dejli Mejl.

Djumin (43), zamenik ministra odbrane, u Rusiji ima imidž heroja vojske, i jedini poseduje harizmu koja može da parira Putinovoj.

Djuminu je ove nedelje Putin poverio i prvi zadatak na dugačkom putu do preuzimanja vlasti u Moskvi – mesto guvernera udaljenog regiona Tula. Istovremeno, u medije su “procureli” izveštaji o “herojstvu” Djumina za vreme njegove vojne karijere.

[adsenseyu1]

Djumin je, inače, bivši telohranitelj i Putinov bliski prijatelj, ali i golman u hokejaškom klubu predsednika Rusije.

Da, to je onaj kojem Putin redovno daje golove, kad god se u medijima zavrti snimak ruskog predsednika kako igra hokej.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Na drugoj strani, Djumin je poznat i kao čovek koji je uspešno vodio operaciju uklanjanja zbačenog Viktora Janukoviča iz Ukrajine, ali i čovek koji je bio zapovednik ruskih specijalaca koji su igrali ključnu ulogu u zauzimanju Krima. Za ovo je od Putina dobio medalju za hrabrost, zvanje Heroja Rusije i promovisan je u čin generala. Prema nekim izveštajima, kratko je bio zamenik ruske vojne službe – GRU.

Nedugo zatim, postavljen je na mesto zamenika ministra odbrane, odmah ispod Sergeja Šojgua. Odluku Putina da mu da Tulu na upravljanje analitičari tumače kao znak da predsednik sprema čoveka koji će jednom biti u potpunosti spreman da preuzme sve njegove uloge.

[adsenseyu1]

– Ja se kladim na Djumina, nema sumnje – rekao je juče glavni urednik Radija Govorit Moskva, govoreći o mogućim Putinovim naslednicima.

Foto: Wikipedia/Министерство обороны Российской Федерации

Foto: Wikipedia/Министерство обороны Российской Федерации

On ga je stavio jasno ispred Dmitrija Medvedeva, premijera koji je bio predsednik od 2008. do 2012. i Andreja Vorobjova, koji je trenutno guverner Moskovskog regiona.

Analitičari, inače, očekuju da će se Putin (63) kandidovati na izborima 2018. godine, ali i da će mu to biti poslednji mandat, i da postoji čak mogućnost da negde posle 2020. godine preda mandat upravo Djuminu.

Upitan za komentar o nameštenju za guvernera Tule, Djumin je kratko rekao:

Ja sam vojnik. Ako Otadžbina kaže “idi”, ja odgovaram “da”.

(telegraf.rs, dailymail.co.uk)

Budite prvi sa komentarom na članku "Upoznajte čoveka koji će voditi Rusiju posle Vladimira Putina – VIDEO"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.