UPOZORENJE PUTINA: “Napad na Abhaziju je napad na Rusiju“

Tramp

Foto: Tanjug/AP

Rusija je rešena da čvrsto garantuje bezbednost i nezavisnost Abhazije, poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa predsednikom Abhazije Raulom Hadžimbom.

„Imamo mnogo tema za razgovor. Najvažnije je da imamo posebne odnose poverenja sa Abhazijom, kojoj čvrsto garantujemo bezbednost i nezavisnost, i siguran sam da će tako biti i ubuduće“, rekao je Putin, prenosi Tas s.

Putin je ukazao na potrebu prepoznavanja optimalnih načina razvoja ekonomije Abhazije, što je i bila tema njegovih današnjih razgovora sa predsednikom te zemlje.

[adsenseyu5]

Kako je najavljeno, posle razgovora biće potpisan sporazum koji će za građane Abhazije otvoriti ruski sistem zdravstvenog osiguranja i ruske bolnice.

Hadžimba je, sa svoje strane, rekao da njegova zemlja, uz podršku Rusije, napreduje na putu društveno ekonomskog razvoja i izgradnje infrastrukture, kao i rešavanja bezbednosnih i odbrambenih pitanja.

NEVIĐENO: Kinezi srušili 36 solitera za 20 sekundi! – VIDEO

„Sva pitanja o kojima smo razgovarali na ranijim sastancima rešena su u korist našeg naroda“, istakao je predsednik Abhazije, zaključivši da je postignut siguran napredak u primeni sporazuma o savezništvu i strateškom partnerstvu između njegove zemlje i Rusije

(Skandalozno.rs/Izvor:Intermagazin.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "UPOZORENJE PUTINA: “Napad na Abhaziju je napad na Rusiju“"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.