Uprava carina raspisala KONKURS za 19 radnih mesta na neodređeno vreme: Evo šta se traži!

Ilustracija

foto-ilustracija: pixabay

Carina nudi šest poslova u centrali na Novom Beogradu, i po jedno mestu i carinarnicama Beograd, Šabac, Dimitrovgrad, Kladovo, Kruševac, Kragujevac, Subotica, kao i po dva radna mesta za carinarnice u Novom Sadu, Somboru i Prištini sa sedištem u Nišu.

Za mesto šefa odseka traže završene osnovne akademske, master akademske, specijalističke akademske, specijalističke strukovne, ili osnovne studije u trajanju od najmanje četiri godine (240 ESPB), položen državni ispit i najmanje pet godina u struci.

[adsenseyu5]

Za mesto carinskog referenta – radnika u pisarnici traže završenu minimum srednju školu, položen državni stručni ispit i najmanje dve godine u struci.

Za mesto carinskog referenta – radnika obezbeđenja završenu minimum srednju školu, položen državni stručni ispit i najmanje dve godine u struci, dozvolu za nošenje oružja i položen ispit za zaštitu od požara.

Za mesto rukovodioca u sektoru informacionih i komunikacionih tehnologija traže osobu sa završenim četvorogodišnjim studijama iz oblasti ekonomije, prirodno-matematičkih ili tehničkih nauka (240 ESPB), sa položenim stručnim državnim ispitom i najmanje pet godina iskustva u struci.

Za mesto inženjera za razvoj komunikacija traže takođe četvorogodišnje studije iz istih oblasti (240 ESPB), sa položenim državnim ispitom i najmanje pet godina rada u državnim organima, i poznavanje engleskog jezika.

U većini carinarnica traže carinske nadzornike, a uslovi su “srednja stručna sprema ekonomskog, tehničkog, opšteg ili administrativno-upravnog smera, najmanje 2 godine radnog iskustva u struci, položen državni stručni ispit i poznavanje engleskog, francuskog, nemačkog ili ruskog jezika”.

[adsenseyu1]

Iako je prosečna plata u Upravi carina relativno niska u odnosu na neke druge državne službe, ta mesta su prilično tražena zbog toga što su i takve plate misaona imenica za mnoge radnike u privatnom sektoru, a uz državno uhlebljenje obično ide relaksiranije radno vreme, duži odmori i druge povlastice.

Oglase za sva ova radna mesta i njihove uslove možete pogledati na ovom linku.

(Skandalozno.rs, Izvor: blic.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Uprava carina raspisala KONKURS za 19 radnih mesta na neodređeno vreme: Evo šta se traži!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.