Uradite to NA VREME: Evo kako da proverite da li ste upisani u BIRAČKI SPISAK

Ilustracija

foto: Tanjug

Svi punoletni građani u Srbiji mogu da provere da li su upisani u birački spisak i na kojem biračkom mestu. Ove podatke moguće je pronaći na portalu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Postupak provere je jednostavan, tako da građani unosom jedinstvenog matičnog broja odmah dobijaju informaciju o broju i nazivu biračkog mesta, kao i opštini i adresi na kojoj se ono nalazi.

[adsenseyu5]

Naime, na sajtu ministarstva klikom na baner “provera upisa u jedinstveni birački spisak”, u gornjem desnom uglu, pojaviće se opcija da unesete svoj jedinstveni matični broj.

Foto: Ministarstvo državne uprave lokalne samouprave

foto: Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Posle toga prikazaće se podatak o glasanju birača po mestu prebivališta: broj biračkog mesta, biračko mesto, adresa, grad i opština.

[adsenseyu1]

Ukoliko primetite nedostatke na biračkom spisku, potrebno je da podnesete zahtev za promenu (upis, izmena, dopuna, ispravka ili brisanje) u biračkom spisku u opštinskoj ili gradskoj upravi, prema mestu prebivališta.

Birački spisak biće zaključen 29. marta, a do 17. marta je moguće intervenisati u lokalnim samoupravama. Posle tog roka su ispravke moguće jedino u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Da li ste upisani u birački spisak možete proveriti ovde.

(Skandalozno.rs, Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Uradite to NA VREME: Evo kako da proverite da li ste upisani u BIRAČKI SPISAK"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.