Uskoro ističe rok: Evo kako da izbegnete plaćanje kazne i zamenite vozačku bez čekanja u redu!

zamena

Foto: Mup

Ko nema novu dozvolu, posle 10. juna neće moći da vozi

Vozačke dozvole na starom papirnom obrascu po članu 351. važećeg Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima važe do 10. juna ove godine.

Građani su u obavezi da do tada predaju zahtev kako bi ih zamenili za nove, jer ih u suprotom čekaju novčane kazne, a ako nemaju novu dozvoli posle 10. juna neće moći da upravljaju vozilom.

[adsenseyu5]

Građani podnose zahteve za zamenu vozačkih dozvola po mestu prebivališta.

Uz zahtev treba priložiti važeću ličnu kartu, staru dozvolu na papirnom obrascu, potvrdu o uplati takse od 255, 621 i 700 dinara i lekarsko uverenje.

Novčana kazna predviđena za isteklu vozačku dozvolu do 6 meseci iznosi od 6 do 20 hiljada dinara, a za duže od tog perioda, od 15 do 30 hiljada dinara.

Vozačku dozvolu je moguće zameniti i elektronskim putem. Ova usluga treba da omogući građanima da ne dolaze dva puta u policijsku stanicu da bi izvršili zamenu vozačke dozvole, već da putem Interneta, a preko Portala eUprava, elektronski podnesu zahtev i da istim putem u svako doba vide u kom je statusu njihov zahtev.

Kada im dozvola bude izrađena, biće obavešteni u kojoj policijskoj upravi je mogu podići.

[adsenseyu1]

Uslov da bi građanin mogao da koristi ovu uslugu je da poseduje novu biometrijsku ličnu kartu sa čipom.

Predviđena je objedinjena naplata takse. U postupku predaje zahteva kroz ovu elektronsku uslugu će biti izgenerisana jedinstvena uplatnica čije plaćanje građanin može da izvrši na svim šalterima banaka, ili korištnjem elektronskog bankarstva.

Kada uplata bude evdentirana kao validna od strane Uprave za trezor Ministarstva finansija, zahtev se prosleđuje MUP-u na obradu.

(Skandalozno.rs, Izvor: Telegraf.rs/pink.rs)

[adsenseyu2]

Budite prvi sa komentarom na članku "Uskoro ističe rok: Evo kako da izbegnete plaćanje kazne i zamenite vozačku bez čekanja u redu!"

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.